Vei avea un copil parior? Poţi afla la 3 ani dacă îi vor plăcea jocurile de noroc

Personalitatea unui copil de trei ani este atât de dezvoltată încât psihologii pot spune dacă el va deveni un parior atunci când va fi adult. Conform unui studiu întins pe 30 de ani, la care au participat 939 de indivizi, psihologii au împărţit copiii în cinci grupuri.

RomaniaTV.net
11 apr. 2012, 15:58
Vei avea un copil parior? Poţi afla la 3 ani dacă îi vor plăcea jocurile de noroc

Wendy Slutske, autoarea studiului de la Universitatea Missouri, a repartizat copiii de trei ani în cinci grupuri diferite, conform temperamentului pe care îl au: necontrolat (10.4 %), inhibat (7.8 %), încrezător (27.5 %), rezervat (14.8 %) şi bine-adaptat (39.5 %), informează Business Insider.

Copiii cu temperament necontrolat sunt de două ori mai predispuşi să parieze decât cei din celelalte patru grupuri între 21 şi 32 de ani. Aceşti posibili pariori sunt caracterizaţi ca neliniştiţi, încăpăţânaţi, impulsivi, labili emoţional, neatenţi, cu un negativism accentuat şi care nu acceptă sarcini.

„Poate este o combinaţie între impulsivitate (sau luarea de riscuri) în combinaţie cu emoţiile negative, ca nerăbdarea, ostilitatea, anxietatea, care constituie o personalitate vulnerabilă pentru dependenţa de pariuri”, a concluzionat studiul.

Bărbaţii din studiu au fost mai predispuşi să ajungă dependenţi de pariuri la 32 de ani.