Vecinii de la Cornu ai lui Năstase, surprinşi de condamnarea acestuia

Vestea că Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare i-a şocat pe vecinii acestuia de la Cornu, judeţul Prahova, unde fostul premier are o vilă. Oamenii spun că vecinul lor este un om cumsecade şi nu merită să meargă la închisoare.

RomaniaTV.net
21 iun. 2012, 06:17
Vecinii de la Cornu ai lui Năstase, surprinşi de condamnarea acestuia

„Pentru ce a fost el, în ce funcţie a avut în statul nostru, cred că nu merita. Nu ştiu ce a făcut, nu ştiu, nu cunosc dosarul. Un om politic de statura lui mai rar”, spune unul dintre vecinii lui Năstase. „Nu am avut probleme nici el cu mine, nici noi cu el”, despre el relaţia cu fostul premier.

„Nu ne aşteptam să ia aşa decizie. E un om foarte cumsecade. Sigur că da. Şi e destul de mare om în stat şi să ia decizia asta, nu cred că e corect (…) E un om de nota 20 şi cumsecade”, a declarat un alt sătean din Cornu.

Dacă unii vecini au numai cuvinte de laudă pentru Adrian Năstase şi spun că i se face o nedreptate, alţii spun că nu-i interesează. „Nu mă interesează. Sunt departe şi de politică, nu ma intereseaza”, spune o altă vecină.

Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, miercuri, de ICCJ, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”,în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD. Şi ceilalţi cinci inculpaţi în dosar au fost condamnaţi la închisoare.