Vasile Blaga şi-a depus candidatura la şefia PDL

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, şi-a depus, joi, la Comisia pentru pregătirea alegerilor interne, moţiunea "România dreaptă. PDL politica lipsită de lozinci", pentru candidatura la un nou mandat la şefia partidului la Convenţia din 23 martie.

28 feb. 2013, 13:35
Vasile Blaga şi-a depus candidatura la şefia PDL

Blaga a venit împreună cu mai mulţi susţinători, printre care Raluca Turcan, Gheorghe Flutur, Cristian Boureanu, Andreea Paul, Cristian Rădulescu, Radu F. Alexandru, Constantin Ostaficiuc. Moţiunea lui Blaga are peste 100 de semnături, numărul minim necesar fiind 35.

„Candidatura mea la preşedinţia PDL constituie un triplu angajament: unul faţă de partid, un angajament faţă de partenerii europeni şi un angajament faţă de societatea românească. Am fost, sunt şi voi fi preşedintele unui PDL unit (…) Principiul celor trei D, care nouă ne-a făcut foarte bine şi ne-a adus la guvernare, principiul Discuţii-Decizie-Disciplină trebuie reîmpământenit în partid”, a declarat Vasile Blaga la prezentarea moţiunii.

Unul dintre susţinătorii săi, Andreea Paul, l-a elogiat pe Blaga pentru capacitatea acestuia de a păstra unitatea partidului. „Cred că Vasile Blaga este un unificator. Cred că Vasile Blaga este cel mai bun organizator aflat în prezent în viitorul PDL”, a spus Paul.

Preşedintele Comisiei de pregătire a alegerilor, Ioan Bălan, a precizat că sunt îndeplinite condiţiile necesare pentru înregistrarea candidaturii lui Vasile Blaga la preşedinţia PDL.