Vasile Blaga se scuză pentru eşecul de la alegerile parlamentare. Vezi explicaţia

"Nu am avut timp să mă ocup de PDL", a mărturisit Vasile Blaga, într-o emisiune de televiziune. Şeful principalului partid de opoziţie îşi asumă, din acest motiv, scorul slab obţinut în alegeri.

19 dec. 2012, 06:46
Vasile Blaga se scuză pentru eşecul de la alegerile parlamentare. Vezi explicaţia

„Pe 3 iulie ce s-a întâmplat? Am putut să mă ocup de partid? Suspendarea preşedintelui, referendum. Toată luna august a fost bătălia: e valabil sau nu referendumul. S-a dus şi luna august. În 30 august am semnat manifestul ARD, am trecut la organizarea internă şi apoi campania electorală. Nu am avut timp nicio oră să mă ocup de ranforsarea partidului”, a spus Vasile Blaga.

PDL a fost măcinat de luptele interne şi de lipsa de unitate, recunoaşte Vasile Blaga. „Eu le-am atras atenţia colegilor din PDL că dacă nu acţionăm uniţi, PSD nu lasă prizonieri. Cu tot riscul, nu mai pot fi de acord ca în partid să mai rămână şi să mai şi critice oameni care au făcut campanie făţişă împotriva noastră. Primari care au apărut pe bannere cu cei de la USL sau au făcut campanie cu cei din afara partidului. Păi, prieten ţi-e partidul, ţi-e PDL, nu alţii din afară şi tu faci campanie împotriva partidului„, a mai completat Vasile Blaga.

Oficialul nu vede unitate nici în rândul opoziţiei parlamentare şi respinge categoric o colaborare cu partidul lui Dan Diaconescu pe care-l suspectează de colaborare cu PSD. „Nu înţeleg opoziţie împreună cu PPDD. N-o să vă spun numele, dar când s-au negociat comisiile în Cameră, de exemplu, nu a fost sunat Dan Diaconescu, ci un membru PSD”, a conchis Blaga.