Vasile Blaga, REALES preşedintele PDL. Moţiunea lui a obţinut 2344 de voturi, după renumărare

Vasile Blaga a fost ales din nou şef al PDL, a anunţat Mircea Toader. Moţiunea lui Blaga a obţinut 2344 de voturi. Elena Udrea a depus oficial contestarea rezultatelor votului. Anunţul a fost făcut de către fostul ministru Cristian Petrescu.

RomaniaTV.net
23 mart. 2013, 17:06
Vasile Blaga, REALES preşedintele PDL. Moţiunea lui a obţinut 2344 de voturi, după renumărare

Moţiunea propusă de către Elena Udrea a întrunit 2014, în timp ce Monica Macovei a obţinut doar 209. „44 de voturi atât e diferenţa”, a declarat Udrea.

Mircea Toader, preşedintele comisiei de numărare, a precizat că au fost exprimate 4.615 voturi dintre care au fost anulate 48 de voturi.

Preşedinte al Comisiei Naţionale de Revizie a fost ales fostul ministru al Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu cu 2509 voturi, în timp ce Gheorghe Ionescu, principalul adversar a întrunit doar 1113 voturi. Pentru şefia Comisiei Naţională de Statut, Etică şi Litigii s-au înfruntat, din postură de favoriţi, Daniel Buda şi Cristina Trăilă. Primul a câştigat cu 1968 de voturi, în timp ce Trăilă a obţinut doar 1535.

După anunţarea rezultatului, unul dintre membrii comisiei de organizare a alegerilor, deputatul Ioan Bălan, a venit pe scenă cu un copil de 12 ani, îmbrăcat într-un costum popular sucevean, care le-a cântat delegaţilor. Bălan susţine că respectivul copil i-a cântat înainte de alegerile parlamentare din 2008 şi 2012, iar acest lucru i-a adus noroc. Bălan speră ca acel copil să-i poarte noroc şi preşedintelui PDL, Vasile Blaga.