Vasile Blaga: Nu plec din PDL chiar dacă pierd alegerile

Liderul PDL, Vasile Blaga, susţine că nu va părăsi partidul dacă va pierde alegerile şi i-a asigurat pe membrii organizaţiei din Tulcea că votul la Convenţia Naţională de săptămâna viitoare nu va fi controlat de nimeni.

13 mart. 2013, 14:21
Vasile Blaga: Nu plec din PDL chiar dacă pierd alegerile

„Pe data de 23 martie, nu se va mai întâmpla ca în mai 2011. Nu va mai fi controlat votul, nu veţi fi obligaţi să-l arătaţi nimănui, nu vor mai camere deasupra secţiei de votare, nu vor mai fi fotografiate voturile şi nu va mai striga nimeni ‘libertate’ în sală, aşa cum s-a întâmplat atunci. Vă promit! Vă rog să o primiţi aici şi pe d-na Macovei, aşa cum m-aţi primit pe mine şi pe d-na Udrea, şi numai după ce v-aţi format păreri în cunoştinţă de cauză, votaţi! Ce este bine pentru dumneavoastră va fi bine pentru fiecare dintre candidaţi. Nu plec din acest partid indiferent cum votaţi”, a declarat, miercuri, la Tulcea, Vasile Blaga, cu ocazia prezentării moţiunii, scrie Agerpres.

Declaraţia sa a fost făcută în contextul în care fostul preşedinte al organizaţiei judeţene a PDL, Victor Tarhon, şi-a exprimat nemulţumirea privind modul în care au fost rezolvate contestaţiile şi sesizările depuse după ce a fost demis din funcţie, în ciuda rezultatelor obţinute la alegerile locale, rezultate care situau organizaţia pe primele 10 locuri la nivel naţional.

„Îmi doresc foarte mult ca toţi să se implice în competiţia internă, dar după ce refaceţi organizaţiile, indiferent de cine câştigă la Convenţia Naţională. Până atunci, dar şi după aceea, să nu săpăm tranşee atât de adânci încât să nu mai putem sta la masă”, a mai spus liderul PDL, Vasile Blaga.

În acelaşi timp, preşedintele interimar al organizaţiei judeţene a PDL, Constantin Hogea, şi-a exprimat disponibilitatea de a o primi la Tulcea şi pe europarlamentara Monica Macovei şi a menţionat că joi, 14 martie, BPJ va vota lista cu cei 93 de membri ai delegaţiei tulcene care va participa la Convenţia Naţională.

Vasile Blaga a prezentat miercuri, la Tulcea, moţiunea ‘România Dreaptă’ pentru obţinerea şefiei partidului, acesta fiind însoţit de secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, parlamentarele Raluca Turcan şi Andreea Paul, precum şi de europarlamentarul Traian Ungureanu.

„PDL trebuie să redevină partidul puternic pe care-l cunoaştem, pe care l-a construit tradiţia de mobilizare, disciplină şi inspiraţie legată de două nume Băsescu şi Blaga. Ce facem cu celelalte două moţiuni? (…) Ce să reformezi? Să reformezi partidul care a salvat democraţia în România astă-vară, partidul care a dat României cel mai mare om de stat al ultimilor 25 de ani, să reformezi partidul care a avut curajul să accepte pierderi politice majore numai pentru a ţine economia? Pentru ce? Concluzia este că reformiştii au de reformat un singur lucru – pe ei înşişi. Noi trebuie să avem o singură ţintă – război cu USL, nu în PDL”, a declarat miercuri, la Tulcea, europarlamentarul PDL, Traian Ungureanu.

Până în momentul de faţă, Vasile Blaga şi-a prezentat moţiunea în 26 de judeţe.