Varujan Vosganian: Mă aflu pe lista propuşilor pentru Premiul Nobel

Varujan Vosganian aduce argumente mai puţin obişnuite ca să se apere de acuzaţiile procurorilor. Astfel, el compară situaţia sa cu cea a lui Nelson Mandela şi afirmă că a fost propus pentru Premiul Nobel. Mai mult, el spune că reprezintă instituţii importante, precum Uniunea Armenilor şi Uniunea Scriitorilor.

04 sept. 2013, 06:43
Varujan Vosganian: Mă aflu pe lista propuşilor pentru Premiul Nobel

Ministrul Economiei a încercat să demonteze acuzaţiile procurorilor piesă cu piesă. Pe lângă argumentele legate de activitatea sa, el a venit şi cu explicaţii cu mare greutate, arată România TV.

Mă aflu pe lista propuşilor pentru Premiul Nobel. Am fost propus de organizaţii de scriitori din trei ţări, care mi-au trimis laudatio şi m-au întrebat dacă sunt de acord. Probabil că în clasa politică românească este fără precedent ca un om politic să fie propus pentru Premiul Nobel„, a declarat Vosganian.

El s-a folosit de exemplul lui Nelson Mandela, pe care, însă, l-a crezut mort.

„Numai Nelson Mandela a luat Premiul Nobel după ce a fost complotist. Dumnezeu să-l odihnească!”, a mai spus Varujan Vosganian, care a fost atenţionat de către jurnalişti că Nelson Mandela nu a murit. „Atunci Dumnezeu să-l ţină!”, a răspuns el.

Vosganian a amintit şi instituţiile pe care le reprezintă în România.

„Nu uitaţi, eu nu reprezint doar Ministerul Economiei, eu reprezint Uniunea Scriitorilor, reprezint Uniunea Armenilor din România, reprezint un colegiu onorabil. Adică prestigiul meu nu-i doar prestigiul meu! (…) că nu ştiu dacă în România există atâţia oameni politici! Cred că nu-s mai mulţi decât pelicanii din Deltă”, a mai spus ministrul Economiei.

Ministrul a ţinut să sublinieze şi împlinirile sale în mandatele de până acum.

Sunt un om care oriunde merg în ţara asta nu există ceva să nu fie legat de numele meu. Nu există comună sau oraş din România în care să nu existe ceva, o cărămidă pusă când am fost eu ministru”, a mai zis Vosganian, care s-a arătat gata să se bată în justiţie.