Vanghelie, despre trădătorul din PSD: Preşedinţii de partid mai sunt uneori INTOXICAŢI de colegi

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat miercuri, la România TV, că a discutat cu preşedintele PSD, Victor Ponta, despre revenirea lui Mircea Geoană şi în partid şi despre cooptarea acestuia într-un viitor cabinet condus de Ponta. În ce priveşte speculaţiile legate de un complot al lui Geoană pentru a ajunge premier în pofida voinţei copreşedinţilor USL, Vanghelie nu exclude posibilitatea unei intoxicări a lui Ponta de către unii membri ai PSD.

12 dec. 2012, 20:19
Vanghelie, despre trădătorul din PSD: Preşedinţii de partid mai sunt uneori INTOXICAŢI de colegi

Vanghelie a negat că ar fi discutat cu Geoană despre susţinerea acestuia pentru postul de premier, în schimb a precizat că a intervenit în favoarea fostului preşedinte al PSD pentru ca acesta să fie reprimit în partid şi inclus pe listele USL la alegerile din 9 decembrie.

„Eu am o relaţie foarte bună şi civilizată cu Mircea Geoană. Am intervenit la Victor Ponta ca Mircea Geoană să revină în partid şi la o viitoare guvernare să facă parte din cabinetul dânsului. Este un om pregătit şi cred că domnul Geoană poate face parte din guvernul condus de Victor Ponta„, a declarat Vanghelie.

Mai mult, el nu ar fi fost singurul care a făcut lobby pentru revenirea lui Geoană printre social-democraţi. „Sunt sigur că n-am fost singurul din partid care a intervenit la Victor Ponta pentru a-l readuce în PSD şi pentru a pune capăt discuţiilor„, a afirmat Vanghelie.

În ce priveşte un eventual complot al lui Geoană la care şi primarul sectorului 5 ar fi fost complice, Vanghelie a spus că nu ar fi putut accepta o asemenea propunere câtă vreme studiază cu atenţie cercetările sociologice şi ştie că ar fi nerealistă. „Astea-s lucruri ca şi cum ar fi discutate de necunoscători, la o bere. Cum credeţi că aş putea să discut cât cunosc foarte bine fenomenul ăsta?”, a comentat social-democratul.

În lipsa unor dovezi concludente privind un eventual complot al lui Geoană privind preluarea conducerii guvernului, Vanghelie crede că există posibilitatea ca unii colegi de partid să încerce să-l ponegrească pe fostul lider al partidului în ochii succesorului său. „Preşedinţii de partid mai sunt uneori intoxicaţi de colegii de partid pentru a scăpa de unii sau de alţii (…) Cred că s-ar putea să fie ceva cu mantă„, a conchis pesedistul.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, s-a referit la Mircea Geoană când a spus că „cineva din partid” a vorbit cu alţi membri ai PSD, în numele lui Traian Băsescu, pentru a obţine susţinerea pentru o eventuală desemnare ca premier, au declarat, pentru Mediafax, surse social-democrate.

Potrivit surselor, cel avut în vedere de Ponta este Geoană.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că există o problemă în PSD dată de faptul că „cineva din partid” a vorbit cu alţi membri ai PSD, în numele lui Traian Băsescu, pentru a obţine susţinerea pentru o eventuală desemnare ca premier, spunând că acea persoană va fi exclusă.

Ponta a evitat să spună la cine se referă.

Victor Ponta a precizat că liderul PNL, Crin Antonescu, a avut dreptate atunci când a declarat că preşedintele Traian Băsescu a contactat pe cineva din PSD în vederea încercării de a forma Guvernul.

„Crin Antonescu a avut dreptate cu ce a spus aseară. Şi eu sunt informat, avem o problemă şi o vom rezolva în PSD”, a spus Ponta.

Întrebat ce nume poartă această „problemă” şi dacă e vorba de Mircea Geoană, Ponta a răspuns: „Avem o problemă a noastră internă şi, cum am făcut întotdeauna, în PSD ne rezolvăm problema în partidul nostru”.

Întrebat despre declaraţia lui Geoană referitoare la ambiţia lui de a numi premieri, şi nu de a fi numit prim-ministru, Ponta a râs, spunând: „Aţi reuşit să mă binedispuneţi, când aţi început cu Mircea Geoană chiar m-aţi binedispus”.

Ponta a spus că persoana la care se referă este membru PSD, acesta vorbind cu alţi colegi din partid în numele lui Traian Băsescu, el subliniind că rezolvarea problemii implică excluderea din PSD.

Întrebat dacă rezolvarea problemii înseamnă excludere, Ponta a spus: „Evident că nu mai are ce căuta în PSD cel care a considerat să încalce deciziile Congresului şi obligaţiile pe care noi ni le-am asumat faţă de români”.