Valer Dorneanu a demisionat din funcţia de adjunct al Avocatului Poporului

Adjunctul Avocatului Poporului, Valer Dorneanu, şi-a prezentat joi demisia din funcţie, după ce a fost votat de Camera Deputaţilor pentru a ocupa un post de judecător la Curtea Constituţională, documentul fiind înaintat preşedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, informează Mediafax.

28 mart. 2013, 17:16
Valer Dorneanu a demisionat din funcţia de adjunct al Avocatului Poporului

Demisia lui Dorneanu a fost înregistrată cu data de 28 martie, conform informării înaintate de Avocatul Poporului, Anastasiu Crişu. Dorneanu a fost numit în funcţia de adjunct al Avocatului Poporului prin votul plenului celor două Camere ale Parlamentului, pe 23 aprilie 2012.

„Am primit astăzi demisia domnului Valer Dorneanu din funcţia de adjunct al Avocatului Poporului. Am luat act de această decizie şi personal vreau să salut acest gest, domnul Dorneanu şi-a exprimat dorinţa de a nu mai deţine această funcţie tocmai pentru a nu exista niciun fel de suspiciune că s-ar afla în stare de incompatibilitate sau conflict de interese, având în vedere că din iunie va ocupa un post de judecător la Curtea Constituţională”, a declarat Valeriu Zgonea, preşedinte al Camerei Deputaţilor.

El a mai precizat că, prin demisia ce i-a fost înaintată, Dorneanu a dat un „semnal că onoarea nu a rămas un cuvânt străin pentru mulţi dintre cei ce deţin funcţii de autoritate publică”.

Camera Deputaţilor a validat, marţi, numirea lui Valer Dorneanu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, pe locul rămas vacant în urma expirării mandatului Aspaziei Cojocaru. Pentru numirea lui Dorneanu la CC au fost exprimate 279 de voturi „pentru” şi 59 de voturi „împotrivă”.