Valentin Nicolau şi Sorin Burtea reprezintă salariaţii în CA al TVR

Valentin Nicolau şi Sorin Burtea au fost aleşi reprezentanţi ai salariaţilor Televiziunii Române în viitorul Consiliu de Administraţie (CA), în urma scrutinului desfăşurat joi, informează agerpres.ro.

RomaniaTV.net
22 iun. 2012, 09:02
Valentin Nicolau şi Sorin Burtea reprezintă salariaţii în CA al TVR

Mihai Rădulescu şi Ioana Popescu au fost desemnaţi membri supleanţi în CA, conform rezultatelor alegerilor.

TVR arată că eventualele contestaţii pot fi depuse vineri, până la ora 13,00, la Birourile electorale, urmând ca acestea să fie soluţionate până la ora 15,00.

Un număr de 20 de persoane, printre care Marina Almăşan şi Valentin Nicolau, şi-au depus candidatura în termenul stabilit pentru desemnarea reprezentanţilor salariaţilor în Consiliul de Administraţie al TVR. Alegerea unor noi membri ai CA al TVR survine în contextul respingerii de către Parlament, pe 12 iunie, a raportului de activitate al Televiziunii Publice pe anul 2011, ceea ce a atras după sine demiterea conducerii instituţiei.

Legislativul l-a desemnat preşedinte-director general interimar al TVR pe Radu Călin Cristea, propus de USL. Preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) este numit de Parlament, pe o perioadă de 4 ani. CA cuprinde 13 persoane, desemnate prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Cele 13 persoane sunt propuse de grupurile parlamentare reunite din cele două Camere pentru opt locuri, potrivit configuraţiei politice şi ponderii lor în Parlament, preşedintele României şi Guvern, fiecare pentru un loc, angajaţi pentru două locuri şi grupul parlamentar al minorităţilor naţionale, pentru un loc.

Birourile permanente ale Parlamentului se reunesc luni pentru declanşarea procedurilor de numire a noului Consiliu de Administraţie al TVR. Potrivit ministrului pentru relaţia cu Parlamentul, Mircea Duşa, plenul reunit al legislativului ar urma să se reunească marţi.