Val de căldură peste România. Prognoza meteo pe trei zile

Temperaturile din nou urcă peste pragul de caniculă, iar meteorologii spun că situaţia nu se schimbă prea curând. În aceste zile ne confruntam cu încă un val de căldura, după ce prima parte a verii ne-a dat destul ragaz în decursul lunii iulie.

RomaniaTV.net
03 aug. 2013, 16:25
Val de căldură peste România. Prognoza meteo pe trei zile

Duminică vor fi din nou 37 de grade la umbra in Banat si Oltenia, si meteorologii spun ca nici pe parcursul saptamanii care urmeaza nu avem sanse de vreo racorire, ci dipotriva, canicula pare sa se extinda spre jumatatea saptamanii.
Perioada caniculară prezentă este a treia de când a început vara. Temperaturile cele mai mari anul acesta au fost de 40 de grade. Săptămâna care vine aduce un nou transport de aer fierbinte.

In ultima zi din aceasta saptamana vremea se va menţine călduroasă în vestul, sudul şi local în centrul ţării, iar în regiunile sud-vestice va fi de-a dreptul caniculara si indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 al disconfortului termic. Cerul va fi senin in mare parte din tara si doar după-amiaza la munte, cu totul izolat, vor fi posibile ploi slabe, trecătoare. Vântul va sufla slab, cel mult moderat, iar temperaturile amiezii pornesc de la 26 de grade în nordul Moldovei şi ating 37 de grade în Banat şi în sudul Olteniei.

In Capitala duminica vremea va fi în continuare călduroasă, soarele va straluci numbrit de vreun nor si vantul abia daca se simte. Maxima zilei va fi de 31…32 de grade la umbra.

Saptamana urmatoare debuteaza tot cu o zi calduroasa in mare parte din tara, izolat chiar caniculata in regiunile sud-vestice. Pe cer nu se arata niciun nor, doar soare fierbinte intreaga zi si vantul ramane potolit. Prin urmare, la amiaza termometrele vor indica de la 27 de grade in nordul Moldovei pana la 36 in partea de sud-vest a tarii.

Si in Bucuresti luni ramane vreme calduroasa cer senin inteaga zi si vant ce adie placut la amiaza, cand temperatura aerului va fi de aproximativ 33 de grade.

Marti caldura nu se domoleste nicaieri in tara, iar in regiunile vestice şi sud-vestice canicula se extinde. Temperaturile zilei pornesc de la 27 de grade in nordul Moldovei, in timp ce in Campia de Vest si in Oltenia ating 37 de grade la umbra. Ca aspect, contam pe o zi destul de insorita, cu doar cativa nori in nord-estul tarii si la munte, unde numai izolat vor fi cateva ploi de scurtaq durata, cu fulgere si tunete. Vântul insa nu da semne de agitatie.

In Capitala marti arsita se inteteste, la amiaza vor fi 34 de grade la umbra, fara pala de vant si cu soare pe saturate intreaga zi.

Miercuri canicula persista mai ales in vestul si sud-vestul tarii.  Soarele predomina si doar prin zona de munte , izolat, apar cateva averse şi descărcări electrice. Vântul adie placut si temepraturile amiezii se incadreaza intre 27 şi 37 de grade pentru a patra zi consecutiv. Iar tendinta este ca si in a doua parte a acestei saptamani aerul sa raman fierbinte in aproape toata tara, vremea va fi in continuare caniculara mai ales in vestul si sudul tarii.

După o dimineaţă cu aproximativ 19-21 de grade, la mare amiaza ne va aduce 26-28 de grade, temperaturi cât se poate de potrivite pentru un nou strat de bronz. Atmosfera va fi, aşadar, plăcută, mai ales că şi briza va sufla din când în când suficient cât să fie plăcut. Apa mării nu lasă nici ea de dorit, cu cele 22-24 de grade adunate la ţărm.

Munţii sunt primitori şi miercuri. Cerul adună nori puţini din care cad cel mult doi-trei stropi după masă prin estul Carpaţilor Meridionali. Vântul nu este supărător, iar temperaturile sunt exact cât să ne bucurăm de plimbări în aer liber chiar şi la orele amiezii.