Văduva lui Sergiu Nicolaescu, către presă: VĂ INTERZIC să difuzaţi imagini de la înmormântare

Sergiu Nicolaescu a murit, joi, la Spitalul Elias, în urma unor complicaţii cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat după ce regizorul a fost operat de peritonită. Dana, soţia regizorului, a dat joi publicităţii un comunicat în care transmite presei că îi interzice publicarea şi difuzarea de imagini de la înmormântare.

RomaniaTV.net
03 ian. 2013, 13:38

Văduva lui Sergiu Nicolaescu, Dana Nicolaescu, cere televiziunilor să trateze „cu decență și respectul cuvenit” dispariția regizorului și interzice difuzarea imaginilor de la înmormântare, potrivit unui document trimis mass-media.

„În temeiul art. 78 din Codul civil intitulat «Respectul persoanei decedate», vă solicit să trataţi cu decenţa şi respectul cuvenit, tragicul eveniment cauzat prin dispariţia soţului meu, Sergiu. Totodată, vă interzic să publicaţi/ difuzaţi materiale de presă scrisă, şi/ sau audiovizuală ori internet, respectiv fotografii sau filme audio/video de la înmormântarea soţului meu. Precizez că aceste lucruri au legătură cu viaţa mea intimă, personală şi de familie, într-un moment dramatic al vieţii mele„, a mai precizat Dana Nicolaescu, potrivit paginademedia.

În sprijinul „interdicţiei”, Dana invocă mai multe prevederi legale şi constituţionale.

Avocata Paula Iacob consideră că nu este morală cererea şoţiei lui Sergiu Nicolaescu. „Dacă era vorba de incinerarea domniei sale înţelegeam să lase un testament în care să spună interzic, dar ca o persoană fizică să interzică ceva ce se întâmplă cu amintirea unui mare om care aparţine istoriei, nu numai a cinematografiei, istoriei României, eu spun că nimeni din familie, inclusiv soţia, nu poate interzice ca românii şi lumea mondială, care a cunsocut existenţa acestui mare regizor, să nu fie informată. Nici curţile regale nu interzic să se filmeze înmormântări sau ce se întâmplă în asemenea situaţii cu oameni care sunt membrii ai curţilor regale şi mie mi se pare prea mult voluntarism în acest „interzic”. Legea interzice, omul nu poate interzice. Nu este nici o lipsă de respect dacă văd o fotografie a locului unde se va odihni Sergiu Nicolaescu” a spus Paula Iacob pentru România TV.