Mandinga va reprezenta România la Eurovision 2012 ASCULTĂ AICI MELODIA

Mandinga va reprezenta România la Eurovision 2012, în urma voturilor obţinute de la public şi de la juriu, în cadrul finalei selecţiei naţionale de sâmbătă seară.

RomaniaTV.net
10 mart. 2012, 21:41
Mandinga va reprezenta România la Eurovision 2012 ASCULTĂ AICI MELODIA

Publicul a oferit 12 puncte pentru Mandinga, 10 puncte pentru Cătălin Josan şi 8 puncte pentru Ioana Anuţa.

Alegerea a fost  făcută în baza notelor primite de la un juriu de specialişti (50%) şi prin televoting (50%). Numărul de voturi din partea publicului a fost convertit în puncte.

Juriul a oferit 12 puncte pentru Electric Fence, 10 puncte pentru Mandinga şi 8 puncte pentru Cătălin Josan.

Punctajul obţinut în urma clasamentului juriului s-a cumulat cu cel obţinut în urma televotului, rezultând astfel clasamentul final.

Invitaţii speciali ai spectacolului de sâmbătă au fost Hotel FM, reprezentanţii României la Eurovision 2011, Jedward, inconfundabilii reprezentanţi ai Irlandei în concursul Eurovision de anul trecut, din Germania, dar şi de anul acesta, şi Anggun, desemnată de Franţa să o reprezinte în 2012 la Baku.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 56 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea selecţiei naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero”, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.