Utilizările uleiului de măsline la care nu te-ai fi gândit

În fiecare zi, savanții mai descoperă un nou motiv pentru care e cu adevărat valoros. Potrivit medicilor, uleiul are un conținut bogat de vitaminele A, B1, B2, C, D, E și K, fier, acizi grași nesaturați în proporție de 85%.

RomaniaTV.net
31 aug. 2012, 07:17
Utilizările uleiului de măsline la care nu te-ai fi gândit

Deși este ceva mai scump decât uleiul de floarea soarelui, merită. Nu e o cheltuială, ci o investiție în sănătatea ta. Iată doar câteva motive pentru care nu trebuie să ne lipsească din casă uleiul de măsline.

Știați că:
-masând de 2-3 ori pe zi gingiile cu ulei de măsline s-a observat că este mult diminuat pericolul parodontozei?
o lingurita de ulei de măsline extravirgin luată înainte de fiecare masă protejează stomacul împotriva ulcerului şi gastritei?
o lingură sau două de ulei de măsline dimineaţa, în combinaţie cu zeamă de lamâie sau cafea previne constipaţia?
-uleiul de masline reface tenul deshidratat? În cazul tenului obosit şi uscat, uleiul de măsline se foloseşte sub formă de comprese călduţe pe pomeţi, pe frunte sau tâmple. După câteva minute, compresele se înlătură şi se clăteşte faţa cu apă călduţă. Uleiul înmoaie pielea, o curata, hidratează si regenerează.
uleiul de masline combinat cu ou si miere este o excelenta cremă antirid? Amestecati un ou crud, o lingura de miere si o lingura de ulei de masline. În acest amestec puteti adauga şi puţin suc de fructe sau legume – lămâie, pepene, morcovi, castraveţi. Masca se aplică pe faţă pentru 15-20 de minute, apoi se spală cu apă călduţă. Se repetă de trei ori pe săptămână. Efect de întinerire a tenului şi de netezire a ridurilor are şi masca din ulei de măsline amestecat cu tărâţe, care se aplică în acelaşi mod.

Citiţi mai mult pe Sfatulpărinţilor.ro.