USL: Băsescu poate demisiona chiar dacă e suspendat

Dan Şova a declarat, vineri, că preşedintele suspendat Traian Băsescu a minţit cu nonşalanţă când a spus că nu poate demisiona întrucât este suspendat, senatorul PSD citând din consilierul prezidenţial Ştefan Deaconu, care afirmă contrariul în cartea "Constituţia comentată pe articole".

RomaniaTV.net
03 aug. 2012, 15:09
USL: Băsescu poate demisiona chiar dacă e suspendat

Senatorul PSD, Dan Şova, spus că afirmaţia lui Traian Băsescu potrivit căreia nu poate demisiona întrucât este suspendat este una „şocantă” şi a arătat că preşedintele suspendat nu demisionează pentru că doreşte prelungirea crizei politice.

Traian Băsescu minte cu nonşalanţă. Citez din domnul Bogdan Deaconu, din «Constituţia comentată pe articole», unde Deaconu spune: «Pe toată perioada desfăşurării activităţii de suspendare şi demitere a preşedintelui, el are posibilitatea de a demisiona, iar procedura ia sfârşit şi în trei luni se organizează noi alegeri pentru funcţia de preşedinte». Domnul Deaconu e un consilier bun, pe care Traian Băsescu l-a avut aproape patru ani”, a spus Şova.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a fost întrebat vineri dacă ia în calcul demisia sa din funcţie, el răspunzând: „Din postura de suspendat, eu n-am cum demisiona”.