Urmărire ca în filme după contrabandiştii de ţigări. Poliţiştii au tras mai multe focuri de armă

Poliţiştii de frontieră suceveni au folosit armamentul din dotare în încercarea de a reţine mai mulţi contrabandişti şi au confiscat ţigări în valoare de peste 230.000 de lei, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei, Radu Lungu.

22 iul. 2013, 07:16
Urmărire ca în filme după contrabandiştii de ţigări. Poliţiştii au tras mai multe focuri de armă

Poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Suceava au observat un grup de persoane ce se deplasa dinspre linia de frontieră către interiorul ţării, transportând spre un microbuz mai multe colete voluminoase, potrivit Agerpres. S-a procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză, poliţiştii fiind nevoiţi să tragă patru focuri de armă în plan vertical pentru că persoanele nu s-au supus somaţiei. În acel moment, persoanele în cauză au abandonat coletele şi autoturismul şi s-au retras pe teritoriul statului vecin.

La locul intervenţiei a fost descoperit un microbuz marca Volskwagen fără numere de înmatriculare şi 45 baxuri cu ţigări provenite din contrabandă. De asemenea, s-a constatat că pentru a nu lăsa urme pe fâşia arată, contrabandiştii au folosit trei scânduri de lemn. Au fost informate autorităţile de frontieră ucrainene, care au comunicat că pe teritoriul statului vecin au descoperit opt baxuri cu ţigări din acelaşi lot.

În urma inventarierii ţigaretelor din colete, a rezultat cantitatea de 23.500 pachete de ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană, în valoare de 235.000 de lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar microbuzul, în valoare de 15.500 lei, a fost indisponibilizat la sediul STPF Suceava. Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră ucrainene, în vederea depistării persoanelor implicate şi luarea măsurilor legale ce se impun.