Uraganul Sandy, în imagini: Cum arată New York-ul lovit de mega-furtună FOTO VIDEO

Uraganul Sandy, poreclit "Frankenstorm", a lovit coasta de est a Statelor Unite, iar luni noapte se aşteaptă să ajungă şi la New York. Viaţa a milioane de oameni va fi paralizată, experţii prognozând căderi masive de curent, oprirea transportului public şi evacuări în masă.

RomaniaTV.net
29 oct. 2012, 18:12
Uraganul Sandy, în imagini: Cum arată New York-ul lovit de mega-furtună FOTO VIDEO

Ochiul uraganului Sandy se afla luni după-amiază la 283 de kilometri sud-est de New York, iar viteza sa de deplasare creştea din nou, chiar dacă rafalele de vânt se menţineau la viteza de 150 de kilometri pe oră, potrivit Centrului naţional pentru uragane (NHC).

Potrivit buletinului NHC publicat la ora 14.00 (20.00 ora României), viteza vântului nu a evoluat în raport cu sfârşitul dimineţii, dar viteza de deplasare a masei depresionare a trecut de la 30 la 40 de kilometri pe oră, scrie Mediafax.

Uraganul, care ar urma să ajungă pe coastele de nord-est ale Statelor Unite luni seara în apropiere de Atlantic City (New Jersey), se afla la 180 de kilometri de staţiunea balneară la ora 14.00, potrivit NHC.

Centrul furtunii se deplasează în direcţia nord nord-vest, potrivit National Hurricane Center.

Centrul uraganului va ajunge în statele Connecticut, Delaware, Maryland, New York, New Jersey, North Carolina, Pennsylvania şi Virginia. Străzile oraşelor din aceste state sunt deja goale şi inundate de furtuna fără precedent pe coasta de est a SUA.

New Hampton, FOTO: New York Times

Atlantic City, FOTO: Reuters

Delaware, FOTO: New York Times

FOTO: New York Times

FOTO: New York Times

FOTO: AP

FOTO: EPA

FOTO: AP

FOTO: AP

Uraganul Sandy, văzut din redacţia New York Times, de la etajul 51, FOTO: New York Times