Unitate modernă eco-eficientă de producere şi prelucrare a aluminiului, inaugurată în Prahova

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a participat, miercuri, la conferinţa de finalizare a proiectului Investiţie eco-eficientă şi inovativă modernă de prelucrare a aluminiului, a cărui valoare totală se ridică la 7 milioane de euro.

RomaniaTV.net
18 iul. 2013, 11:08

Proiectul Investiţie eco-eficientă şi inovativă modernă de prelucrare a aluminiului este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice 2007 – 2013.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea productivităţii societăţii SC ALUMIL ROM INDUSTRY SA prin crearea unei unităţi moderne eco-eficiente de producere şi prelucrare a profilelor de aluminiu în judeţul Prahova, comuna Filipeştii de Pădure.

Valoarea totală a proiectului a fost de 7 milioane de euro din care contribuţia Alumil a fost de 5,6 milioane de euro. Prin realizarea acestui proiect s-au creat 45 de noi locuri de muncă urmând ca numărul acestora să crească în următoarea perioadă.

Durata de implementare a proiectului a fost de 26 de luni, perioadă în care s-au realizat următoarele obiective: construcţia clădirii halei industriale şi a corpului de birouri, linie de producţie bariere termice, instalaţie de vopsire electrostatică pentru imitaţie lemn, staţie de epurare, instalaţie de vopsire orizontală în câmp electrostatic, sistem de alimentare şi ridicare a paleţilor, poduri rulante, sistem automat de depozitare pe rafturi, etc.

La eveniment au mai participat subprefectul judeţului, Rodica Paraschiv, senatorul Radu Oprea, deputatul Dragoş Gabriel Zisopol, Directorul general al SC ALUMIL, Michail Sotiriou, primarul comunei Filipeştii de Pădure, Costel Morărescu, consilierul Judeţean Rareş Enescu şi reprezentanţi ai firmei şi ai autorităților locale.