UNICAT. O pelerină şi un şal ţesute de un milion de păianjeni au fost expuse la Londra VIDEO

O pelerină şi un şal din fire de mătase produse de peste un milion de păianjeni sunt expuse la Victoria and Albert Museum din Londra, fiind singurele articole din lume de această mărime care au fost realizate prin activitatea arahnidelor, potrivit AFP.

RomaniaTV.net
25 ian. 2012, 15:11
UNICAT. O pelerină şi un şal ţesute de un milion de păianjeni au fost expuse la Londra VIDEO

A fost nevoie de patru ani pentru realizarea acestor obiecte unice, potrivit reprezentanţilor muzeului londonez. Cele două articole vestimentare sunt opera unui englez, Simon Peers, şi a unui american, Nicholas Godley, stabiliţi de mai mult timp în Madagascar. Cei doi s-au inspirat dintr-o ilustraţie din secolul al 19-lea în care era evocată această artă aproape dispărută.

Ultima creaţie din mătase de păianjen cunoscută este de la sfârşitul secolului al 19-lea şi a fost prezentată la Expoziţia Universală de la Paris, însă aceasta nu mai este de găsit, au mai precizat reprezentanţii muzeului.

Pelerina şi şalul vor fi expuse până pe 5 iunie în celebrul muzeu londonez, fiind însoţite de un film în care este prezentat modul în care au fost realizate.