Ungureanu: Voi remania orice ministru care nu se ridică la nivelul exigenţelor publice şi ale mele

Premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, miercuri, că nu va avea nicio reţinere să remanieze orice ministru care nu se va ridica la nivelul exigenţelor publice şi la nivelul exigenţelor sale.

RomaniaTV.net
08 feb. 2012, 10:05
Ungureanu: Voi remania orice ministru care nu se ridică la nivelul exigenţelor publice şi ale mele

Ungureanu a spus că miniştrii propuşi sunt foarte tineri, iar cu unii dintre ei a avut plăcerea să lucreze. „Au studii în străinătate, nu pornesc de la considerentul că vreunul nu ştie cum arată lumea şi în afara graniţelor ţării. (…) Sunt între ei profesionişti excepţionali, oameni cu care am lucrat”, a declarat Ungureanu.

El a precizat că le va cere viitorilor miniştri „competenţă, profesionalism, responsabilitate, decenţă, modestie şi disponibilitate de dialog, astfel încât intenţiile Guvernului să poată fi auzite peste tot acolo unde există beneficiari între cetăţenii României”.

„Nu am nicio reţinere în a remania orice ministru care nu se ridică la nivelul exigenţelor publice şi ale mele”, a afirmat Ungureanu.

El a mai spus că Guvernul pe care îl propune merită încredere şi este pregătit să dovedească nu doar o schimbare de generaţie politică, ci şi o schimbare de principiu.

Pe de altă parte, premierul desemnat a declarat că porneşte cu „gânduri foarte realiste”, în niciun caz de la principiul că urmează să fie schimbat.

„Nu voi fi un prim-ministru care vine în fruntea Guvernului pentru a pleca”, a afirmat premierul desemnat.

El a mai spus că speră ca viitorul guvern să aibă sprijinul onest al celorlalte forţe parlamnetare, arătând că s-ar bucura foarte mult ca prezenţa în Parlament a forţelor de opoziţie să dea măcar impresia unei colaborări pe interesele naţionale.

„Sper că în demersul pe care acest guvern astăzi alcătuit, pe cale a fi votat, urmează să le facă, voi avea şi sprijinul onest al celorlalte forţe parlamentare. Am spus şi în discursul de învestitură, sunt pentru un dialog accentuat consistent, profesionist cu partidele de opoziţie”, a afirmat Ungureanu.

Întrebat dacă face un apel la opoziţie să voteze noul guvern, Ungureanu a spus că cele trei partide din USL vor decide ce urmează să facă.