Ungureanu s-a supărat pe sinistraţi: Nu putem plăti lenea la nesfârşit VIDEO

Declaraţii dure ale premierului Mihai Răzvan Ungureanu. Şeful Guvernului a spus că este inadmisibil ca românii să stea în casă, la căldură, în timp ce militarii le curăţă drumurile. "Nu putem plăti lenea la nesfârşit", a arătat Ungureanu. Premierul a fost sâmbătă, timp de o jumătate de zi, în localităţile afectate din judeţele Buzău şi Vrancea.

RomaniaTV.net
11 feb. 2012, 11:33
Ungureanu s-a supărat pe sinistraţi: Nu putem plăti lenea la nesfârşit VIDEO

Este inadmisibil să ajungi pe străzile unei localităţi în România şi să îi vezi pe militari desfundând drumurile, în timp ce beneficiarii direcţi, care sunt şi concetăţenii noştri, stau în casă, la căldură. Şi am văzut cu toţii, aceasta se întâmplă. Şi la inundaţii, şi la nămeţi. (…) Nu se poate aşa ceva…. Nu putem plăti lenea la nesfârşit. Este lipsă de respect faţă de cei care stau 24 de ore îngheţând ca să dea drumul la salvări, să rezolve situaţiile de urgenţă„, a acuzat Ungureanu.

Premierul a făcut declaraţiile la Buzău, unde a participat la şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

El a apreciat că „încetul cu încetul lucrurile se vor aşeza”, dar că acţiunea autorităţilor nu se va încheia, întrucât urmează „o situaţie meteo căreia trebuie să-i facă faţă”, apoi să se pregătească „pentru o primăvară plină de apă”.

„Sunt foarte mulţumit de cum au acţionat ministerele Apărării şi cel al Administraţiei şi Internelor, trebuie colaborare mult mai bună între autorităţile locale şi la nivelul autorităţilor de la nivelul municipiilor reşedinţă de judeţ. Încetul cu încetul lucrurile se vor aşeza, dar nu se va încheia aici pentru că avem încă o situaţie meteo căreia trebuie să-i facem faţă şi ne pregătim de o primăvară plină de apă„, a spus premierul.

El a adăugat că „nu e o problemă care să îngrijoreze” cu atât mai mult cu cât există posibilităţi şi mijloace cu care să se acţioneze pentru înlăturarea efectelor ninsorii.  Premierul a mai spus că nu este cazul să fie declarat Codul Roşu şi a adăugat că nu poate spune că sunt prefecţi care nu şi-au făcut datoria.

Lucrurile sunt deocamdată, în opinia mea, în parametrii satisfăcători, mulţumitori„, a spus Ungureanu.

Premierul, însoţit de ministrul Apărării Naţionale şi de cel al Administraţiei şi Internelor, a fost sâmbătă în judeţele Buzău şi Vrancea, unde a vizitat mai multe localităţi izolate din cauza zăpezii.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a dispus, vineri, trimiterea de trupe de jandarmi şi de pompieri de la Bacău în judeţul Vrancea, iar din Prahova către localităţi din judeţul Buzău, pentru a ajuta la salvarea de vieţi omeneşti, au declarat anterior, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, a anunţat, vineri seară, că a fost instituită situaţie de urgenţă în judeţ, în condiţiile în care zeci de mii de persoane sunt izolate din cauza zăpezii.

Aproximativ 40.000 de oameni sunt izolaţi de o săptămână în peste 50 de localităţi din judeţul Vrancea, rămânând fără alimente, apă şi medicamente, afirmă conducerea Consiliul Judeţean, în timp ce prefectul susţine că mai sunt izolate doar nouă localităţi.

În judeţul Buzău, aproximativ 23.000 de persoane din 20 de comune sunt izolate, cele mai afectate localităţi fiind Glodeanu Siliştea, Scutelnici, Vadu Paşii şi Săgeata, unde zăpada atinge şi cinci metri înălţime. În aceste localităţi drumurile nu mai există practic, iar mulţi localnici nu mai au alimente, în condiţiile în care magazinele sunt goale.