Ungureanu: În Alianţa DA pot veni toţi cei care aderă la principiile de dreapta

Mihai Răzvan Ungureanu a declarant, duminică, la Braşov, referitor la o posibilă alianţă cu PDL sau cu Mişcarea Populară, că în Alianţa DA pot veni "toţi cei care aderă la principiile de dreapta", dar că deocamdată nu s-au purtat discuţii cu PDL.

RomaniaTV.net
31 mart. 2013, 13:53
Ungureanu: În Alianţa DA pot veni toţi cei care aderă la principiile de dreapta

„În Alianţa DA pot veni toţi cei care aderă la principiile de dreapta, după ce obţin semnăturile celor doi co-preşedinţi ai alianţei, respectiv a mea şi a domnului Pavelescu (Aurelian Pavelescu, preşedintele PNŢCD – n.r.). Deocamdată nu putem vorbi despre discuţii cu PDL, pentru că acest partid şi-a stabilit doar preşedintele, nu şi structurile decizionale”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu, într-o conferinţă de presă susţinută la Braşov.

El a mai spus că Mişcarea Populară reprezintă „o continuare a Iniţiativei Civice de dreapta”, care ulterior s-a transformat în Forţa Civică.

„Nu de paternităţi duce lipsă România, ci de reprezentativitate reală la nivelul cetăţenilor. În acelaşi timp, ţara noastră are un handicap de unitate. Este nevoie de o coeziune şi de acţiuni comune la nivelul dreptei, iar Forţa Civică şi PNŢCD au făcut un prim pas”, a mai spus MRU.

De asemenea, Aurelian Pavelescu, preşedintele PNŢCD, a spus că, deşi Traian Băsescu are cea mai mare credibilitate printre susţinătorii de centru-dreapta, formaţiunea pe care o conduce nu i se va subordona niciodată.

„Preşedintele României Traian Băsescu este personalitatea cu cea mai mare credibilitate pentru zona de centru dreapta a politicii româneşti, dar niciodată nu i-am fost şi nu îi vom fi subordonaţi. La alegerile locale şi la cele parlamentare am fost trataţi neconvenabil”, a spus liderul PNŢ-CD.

Aurelian Pavelescu şi Mihai Răzvan Ungureanu s-au întâlnit, duminică, la Braşov, cu liderii organizaţiilor de tineret din ţară, pentru a pregăti constituirea organizaţiilor naţionale de tineret.