Unde s-au scurs banii Oltchim. Lista firmelor-CĂPUŞĂ care au lucrat cu combinatul

Premierul Victor Ponta a afirmat că Guvernul va sesiza DNA pentru a găsi vinovaţii de creşterea datoriilor combinatului Oltchim. În ultimii zece ani, Oltchim a făcut o serie de împrumuturi de la mai multe  bănci, în special la Eximbank, iar banii ar fi dispărut într-o mulţime de firme căpuşă.

RomaniaTV.net
25 sept. 2012, 19:05
Unde s-au scurs banii Oltchim. Lista firmelor-CĂPUŞĂ care au lucrat cu combinatul

În emisiunea „Ultima oră” de la România TV a fost prezentată, marţi seară, o listă a firmelor căpuşă către care Oltchim a virat bani.

Pe listă se regăsesc firme ale mai multor apropiaţi ai fostului director de la Oltchim, Constantin Roibu, dar şi ale unor politicieni.

Iată mai jos lista firmelor-căpuşă care au colaborat cu Oltchim:

– PROTECTCHIM (Nicolae Enache, fost subaltern şi asociat al lui C. Roibu)

– MENTCHIM S.A (Veronel Lungu, partener de afaceri al lui Alexandru Roibu, fiul lui C. Roibu)

– DESIGNRO S.A. (C. Roibu – membru în C.A.)

– OLTGROUP PVC (director – Gheorghe Roibu, fratele lui C. Roibu)

– AMITRANS SRL (deţinută de fiul şoferului lui C. Roibu)

– CHEMPRO CHEMICALS (acţionar – Alexandru Roibu, fiul lui C. Roibu)

– COMCHIM CHEMICAL (deţinută de Constantin Neagoie, fost angajat Oltchim)

– ARDAVA (deţinută de Constantin Vlăduţu, fost angajat Oltchim)

– TOPANEL (firma fraţilor Sorin şi Cristian Boureanu)

– RAMPLAST (firma fraţilor Sorin şi Cristian Boureanu)

Deputatul PDL Cristian Boureanu a declarat la România TV că firmele sale doar a cumpărat un anumit produs de la Oltchim.

„Când noi am început să producem, fabrica de la Oltchim era închisă de ani de zile. Pe fiul domnului Roibu cred că l-am văzut de două ori în viaţa mea şi am aflat întâmplător cine este. Nu lucrează şi nu a lucrat la noi niciodată. N-am avut nicio treabă cu ei. Nu am lucrat cu marele combinat Oltchim. Noi am cumpărat nişte chestiuni pe care le fac ei şi care nouă ne trebuie”, a spus Boureanu.

El a recunoscut că într-una din firmele pe care le-a fondat împreună cu fratele său este angajat şi finul lui Constantin Roibu, dar a explicat că acesta nu mai lucra „de ani de zile” la Oltchim. „Eu nici nu am ştiut până acum că e finul lui Roibu”, a precizat Cristian Boureanu.

Săptămâna trecută, în plin scandal privind privatizarea Oltchim, fostul director al combinatului, Constantin Roibu, s-a întâlnit cu democrat-liberalii Adriean Videanu şi Cristian Boureanu.