Unde poţi să te distrezi dacă ai rămas de Crăciun în Bucureşti. Vezi câteva idei

Cei care vor fi nevoiţi din diverse motive să petreacă Naşterea Domnului în Bucureşti nu vor putea să stea acasă toată ziua şi să înfulece la sarmale. O să fie nevoie şi de ceva mişcare. RTV.NET s-a interesat pentru dumneavoastră şi vă prezintă câteva idei de umplere a timpului liber din zilele de Crăciun.

24 dec. 2012, 11:24
Unde poţi să te distrezi dacă ai rămas de Crăciun în Bucureşti. Vezi câteva idei

Cei care nu au stabilit un program de Crăciun şi nici nu au idee cum să petreacă o pot face alegând fie să meargă într-un târg de sărbători, pot merge la o expoziţie, un club sau patinoar. Spectacole nu sunt anunţate pentru ziua de Crăciun. A doua zi de Crăciun, în piaţa Universităţii va avea loc un concert cu mai multe trupe româneşti.

Iubitorii de frumos pot admira la Elite Art Gallery o expoziţie de artă în cadrul căreia vor fi prezente expoziţii de pictură, grafică, accesorii, obiecte decorative, cărţi de colecţie, precum şi bijuterii de serie mică intitulată „Suvenir de Iarnă”. Expoziţia va putea fi vizitată până în data de 4 ianuarie.

Mişcarea de după sărmăluţe

Iubitorii de mişcare şi cei care nu vor să lase sarmalele să îşi facă treaba, adică să se depună pe anumite părţi ale corpului, pot face un pic de mişcare la patinoar. În Bucureşti sunt multe patinoare deschise care îşi aşteaptă clienţii de Crăciun. Printre acestea se regăseşte şi patinoarul din Cişmigiu. Potrivit orasulm.eu, două ore de patinat, de luni până joi, costă 10 lei, în timp ce în weekend cele două ore de mişcare costă 15 lei. În Capitală mai sunt deschise şi patinoarele Kiseleff Ice Park, patinoarul din Titan, din parcul Basilescu, precum şi din parcul Herăstrău.

Crăciunul din club

Printre cluburile care organizează petreceri de Crăciun se regăseşte şi Club Planters. Intrarea este gratuită, de muzică se va ocupa DJ Mercore şi Rythmix.

„Domnişoarele sunt invitate să se înscrie la concursul „Miss Crăciuniţa Planters”, iar cea care va fi desemnată cea mai simpatică Crăciuniţă va primi un voucher în valoare de 150 lei la un salon de cosmetică”, promite organizatorul pe site-ul iconcert.ro.

Un alt club care organizează petrecere de Crăciun este Club A. Petrecerea va fi una în spiritul Crăciunului, întrucât Maria Gheorghiu va susţine un recital de colinde.

Soluţia Tărgului de Sărbători

Cei care vor să se relaxeze în aer liber o pot face şi într-un târg de sărbători, precum cel din sectorul 4, cel din Parcul Cişmigiu sau din Piaţa Universităţii. În Piaţa Universităţii, în cadrul evenimentului Bucharest Christmas Market, a doua zi de Crăciun, începând cu orele 17:00 şi până după orele 20:00, va avea loc un concert în cadrul căruia vor cânta mai mulţi artişti. Cei prezenţi vor dansa pe ritmurile trupelor Taxi, Bere Gratis, Provincialii şi Cătălin Geambaşu Band. Atmosfera va fi întreţinută de baletul Edi Stancu.

Concert în spiritul Crăciunului

Pe data de 25 decembrie 2012, ora 19.00, Institutul Ecumenic de Muzică Sacră organizează concertul extraordinar de Crăciun „Noapte de vis”, în colaborare cu Congregația lui Isus, Filiala Sf. Maria din Popești Leordeni, informează iems.ro.

Concertul va avea loc la Mănăstirea Sf. Agnes din Popeşti Leordeni și va fi susținut de corul de copii Pueri Cantores și corul de surori Mater Alma, sub conducerea dirijorală a sr. Carmen Petcu CJ, cu participarea extraordinară a sopranei Ștefana Tiron.