Unde candidează liderii USL la alegerile parlamentare

USL mizează la maximum, la alegerile parlamentare, pe primarii pe care îi au în funcţii. Strategia USL stabilită în Deltă, şi cuprinsă în aşa-zisul Tratat de la Murighiol, prevede împărţirea colegiilor electorale din Bucureşti conform culorii politice a primarilor de sector.

RomaniaTV.net
16 sept. 2012, 08:46
Unde candidează liderii USL la alegerile parlamentare

La fel şi-au ales şi liderii USL colegiile unde vor candida: fie în colegiile pe care le-au câştigat în 2008, fie acolo unde organizaţiile de partid sunt puternice şi îi vor putea susţine.

Astfel, Victor Ponta, preşedintele PSD, va candida tot în colegiul său din Gorj, unde a câştigat fără probleme în 2008.

Liderul PNL, Crin Antonescu, va încerca să câştige electoratul unui colegiul din Sectorul 6, al cărui primar, Rareş Mănescu, îi este apropiat şi ca atare îl va putea susţine în campania pentru alegerile parlamentare. În 2008, şeful liberalilor a câştigat abia după locul 2 colegiul său din Sectorul 1 din Bucureşti.

Daniel Constantin, preşedintele Partidului Conservator, va candida la alegerile parlamentare în Argeş, unde organizaţia de partid şi cea a liberalilor sunt puternice şi îl vor putea susţine.

La nivelul Capitalei, partidele din USL şi-au împărţit colegiile eligibile ţinând cont de culoarea politică a primarului de sector, ştiut fiind rolul primarului pe care îl va juca în aceste alegeri parlamentare.