Una la o sută de mii. Vezi ce CIUDĂŢENIE de CÂRTIŢĂ a găsit un tânăr în grădină FOTO

Un tânăr din Marea Britanie a găsit una dintre cele mai ciudate cârtiţe descoperite vreodată. Cu toate că era considerată un mit, cârtiţa albinoasă există, însă ea este deosebit de rară. Mai mult, studentul va face o mică avere dacă o va vinde, primind peste 600 de lire.

03 apr. 2013, 15:49

Gary Childs, un tânăr de 17 ani din Wales poate fi considerat un băiat norocos. Pentru a câştiga bani în plus el s-a angajat să prindă cârtiţele de pe terenurile localnicilor. Cu toate acestea, în urmă cu câteva zile studentul a dat lovitura, după ce a capturat o cârtiţă albinoasă, un animal extrem de rar, care suferă de albinism, condiţie întâlnită şi la oameni, potrivit Mirror.

Citeşte şi O veveriţă albă a devenit vedetă în Marea Britanie FOTO

Potrivit cunoscătorilor, una din 100.000 de cârtiţe suferă de această afecţiune, lucru care o face extrem de scumpă, de peste 60 de ori mai valoarasă decât una normală. 

Citeşte şi O familie din Marea Britanie împarte locuinţa cu un piton albinos de 5.18 metri

„Am auzit de cârtiţe albe până acum, dar nu mai văzusem vreuna. Când am prins-o în capcană nu îmi venea să cred. Am fost şocat”, a declarat mecanicul agricultor care prinde peste 400 de astfel de vietăţi anual, primind 10 lire pentru fiecare.

Citeşte şi Cele mai urâte şi bizare animale din lume FOTO

El poate stânge o mică avere dacă vinde preţiosul animal, după ce un exemplar asemănător a fost vândut pe site-ul eBay cu suma de 600 de lire.

„Prind cârtiţe de peste 15 ani, dar niciodată nu am prins una albă, chiar dacă am prins mii de cârtiţe. Ştiu oameni care fac acest lucru de 30 de ani şi nu au văzut una”, a declarat Brian Alderton, un expert în cârtiţe.

Citeşte şi Cea mai mare familie de albinoşi din lume este din India GALERIE FOTO