Un yacht german a EŞUAT pe stâncile de lângă Cazinoul Constanţa

Un velier german, de peste nouă metri lungime, a eşuat, în noaptea de miercuri spre joi, la Constanţa, pe stâncile din faţa Comandamentului Flotei, de pe faleza Cazinoului.

RomaniaTV.net
13 iun. 2013, 06:33
Un yacht german a EŞUAT pe stâncile de lângă Cazinoul Constanţa

Potrivit purtătorului de cuvânt al Gărzii de Coastă, Marius Ovidiu Niculescu, navigatorul solitar Hans Fritze Joachim, în vârstă de 61 de ani, aflat la bordul yachtului Laura, sub pavilion german, a eşuat pe platforma stâncoasă în timp ce se afla în traversare prin faţa Portului Tomis, venind dinspre Sulina, potrivit Agerpres. Incidentul a avut loc în jurul orei 2.25.

Citeşte şi Un marinar a fost dat dispărut după ce a căzut de la bordul unei nave

La rândul lor, dispecerii Serviciului SAR (Salvarea Vieţii Omeneşti pe Mare) au declarat că din informaţiile obţinute în urma eşuării navigatorul a vrut să întoarcă brusc după ce a remarcat că a ratat intrarea în Portul Tomis, dar necunoscând topografia locului şi adâncimile, sub influenţa vântului puternic din nord-est, a eşuat pe stânci. 

Bărbatul a fost recuperat de o ambarcaţiune şi în prezent este sub observaţie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, fiind diagnosticat cu tulburări de tensiune arterială.

Ambarcaţiunea a fost recuperată după o intervenţie de câteva ore. Doi scafandri s-au luptat cu valurile mari ca să elibereze vasul dintre stânci, yachtul a fost ridicat apoi cu ajutorul unei macarale. 

Yachtul, îîn valoare de 230.000 de euro a suferit avarii grave, însă proprietarul are asigurare.