TREN DERAIAT în Spania. Bilanţul MORŢILOR a ajuns la 78, peste 100 de persoane sunt rănite VIDEO

Un tren a deraiat în nord-vestul Spaniei. Potrivit unui bilanţ provizoriu, cel puţin 78 de persoane şi-au pierdut vieţile în accidentul de tren produs miercuri seara la mai puţin de trei kilometri de capitala comunităţii autonome spaniole Galicia, Santiago de Compostela, potrivit elpais.es. Peste 100 de persoane au fost rănite.

24 iul. 2013, 19:54

Trenul a deraiat în Spania circula pe ruta Madrid – Chamartin – Ferrol. Accidentul feroviar a avut loc la ora locală 20.42, la mai puţin de trei kilometri de Santiago de Compostela, pe o nouă porţiune a căilor ferate pentru trenurile de mare viteză, porţiune ce fusese inaugurată cu doar doi ani înainte. Într-o curbă, opt din cele 13 vagoane ale trenului au ieşit complet de pe şine. Antepenultimul vagon a fost complet distrus La faţa locului s-au deplasat echipele ale poliţiei, pompieri şi medici.

Citeşte şi ACCIDENTUL DE TREN din Spania, surprins de o cameră de supraveghere VIDEO

În tren se aflau 218 de pasageri, au anunţat reprezentanţii Renfe citaţi de tve.es. Deocamdată cauzele accidentului nu sunt cunoscute. Locuitorii din zonă au declarat pentru Europa Press că la ora 20:40 au auzit o explozie.

Citeşte şi Viteza excesivă sau o explozie, posibile cauze ale TRAGEDIEI feroviare din Spania

La spital au ajuns zeci de răniţi, patru dintre ei murind din cauza rănilor. Alte 73 de cadavre au fost recuperate de salvatori din tren.

Din cauza numărului mare de victime, reprezentanţii Spitalului Universitar din Santiago au făcut apel la cetăţeni să vină să doneze sânge. Poliţia din Santiago a pus la dispoziţie un numar de telefon ( 981551100) pentru cei care doresc să afle informaţii despre pasagerii din trenul deraiat.

Doi pasageri din tren, care au supravieţuit accidentului, au povestit că au simţit cum trenul s-a înclinat în curbă, după care îşi aduc aminte că s-au trezit întinşi pe jos, înconjuraţi de morţi.

Toate evenimentele dedicate zilei sfântului Iacob, când se sărbătoreşte ziua comunităţii autonome spaniole Galicia au fost anulate în urma accidentului.

FOTO: EFE

Ambasada României la Madrid împreună cu Consulatul General de la Bilbao se află în legătură cu autorităţile locale în încercarea de a afla dacă printre victimele accidentului feroviar produs în Spania se află şi cetăţeni români, informează Agerpres.