Un tir cu lapte s-a răsturnat pe A1. Traficul spre Piteşti a fost blocat patru ore VIDEO

Un tir încărcat cu cutii de lapte s-a răsturnat, luni, pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, iar o parte din marfă s-a răsturnat pe şosea. Traficul la kilometrul 51 al autostrăzii, pe sensul dinspre Capitală, a fost blocat, fiind reluat după patru ore.

RomaniaTV.net
19 nov. 2012, 12:49
Un tir cu lapte s-a răsturnat pe A1. Traficul spre Piteşti a fost blocat patru ore VIDEO

Potrivit şefului Poliţiei A1, comisar şef Emilian Buican, cercetările la faţa locului au stabilit că accidentul a fost provocat de explozia unui pneu al tir-ului, şoferul nemaiputând controla autovehiculul, care a derapat şi s-a răsturnat.

„În prima fază a fost tras cu un camion capul tractor al tir-ului, apoi am reuşit, după mari eforturi să scoatem, trasă de un alt camion, remorca tir-ului. A fost curăţat carosabilul de lapte, întrucât o parte din marfă a ajuns pe carosabil, şi de resturile metalice desprinse din maşină după impactul cu glisierele metalice de pe mijlocul autostrăzii, care au fost, de asemenea, distruse în urma coliziunii. În acest moment se circulă normal pe A1 pe sensul Bucureşti-Piteşti, iar primele indicii arată că accidentul a fost provocat de o explozie a pneului de pe partea stânga faţă al tir-ului”, a declarat şeful Poliţiei A1, potrivit Mediafax.

Primele date arătau că accidentul a fost provocat de neatenţia şoferului, care circula pe banda a doua a sensului spre Piteşti, iar la un moment dat maşina a lovit glisierele de pe mijlocul drumului, a derapat şi s-a răsturnat de-a latul şoselei.

„Şoferul nu a fost rănit în urma accidentului. Autotrenul cu marfă s-a răsturnat de-a latul şoselei, câteva minute s-a circulat cu greutate doar pe banda de urgenţă, iar ulterior am luat măsura devierii traficului de la kilometrul 49 – Corbii Mari – DN61 – Ulieşti – Petreşti, cu reintrare pe autostradă la kilometrul 70”, a declarat Buican.

Din cauza răsturnării pe partea carosabilă a autocamionului încărcat cu lapte, circulaţia auto pe sensul spre Argeş al Autostrăzii A1 Bucureşti – Piteşti a fost oprită la kilometrul 51. Traficul rutier a fost deviat pe ruta Corbii Mari – DN61 Găeşti – Ghimpaţi, cu revenire pe autostradă la kilometrul 64, respectiv 70.

Traficul a fost reluat după aproape patru ore.