Un TIR a căzut pe calea ferată la Simeria. Circulaţia trenurilor a fost blocată două ore

Un TIR a căzut de pe un pod, duminică dimineaţă, la Simeria. Şoferul a pierdut controlul autotrenului din cauza neadaptării vitezei la condiţiile meteo-rutiere şi a căzut peste calea ferată, ceea ce a dus la blocarea traficului rutier. Conducătorul TIR-ului a scăpat doar cu sperietura şi cu o amendă.

RomaniaTV.net
20 nov. 2011, 06:34
Un TIR a căzut pe calea ferată la Simeria. Circulaţia trenurilor a fost blocată două ore

TIR-ul a căzut chiar peste calea ferată, iar circulaţia feroviară pe ruta spre Petroşani a fost blocată de mai bine de două ore.

Accidentul s-a produs în jur de ora 6.00 dimineaţa, din cauza ceţii şi a poleiului de pe carosabil şi a neadaptării vitezei la condiţiile de meteo. Autotrenul a derapat, iar remorca a intrat în balans, ceea ce a făcut imposibilă misiunea şoferului de a se redresa.

Şoferul TIR-ului, care transporta cafea, este în afara oricărui pericol. Traficul rutier a fost deviat pe rute ocolitoare pe durata intervenţiei pentru repunerea TIR-ului pe carosabil, pentru a fi tractat cu o macara de mare tonaj.

Pe numele şoferului s-a întocmit dosar penal pentru distrugere din culpă şi va fi sancţionat contravenţional pentru neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, notează City News.