Un tânăr din Marea Britanie, aflat în moarte cerebrală, a „înviat” spectaculos după două săptămâni

Caz incredibil în Marea Britanie! Un tânăr şi-a revenit complet, după ce patru medici au declarat că acesta este în moarte cerebrală.

RomaniaTV.net
25 apr. 2012, 07:23
Un tânăr din Marea Britanie, aflat în moarte cerebrală, a „înviat” spectaculos după două săptămâni

Steven Thorpe, de 17 ani,  a ajuns în stare gravă la spital, în urma unui accident rutier. Deşi mai mulţi doctori au spus că băiatul nu va iesi din coma niciodată, părinţii lui nu au putut să accepte vestea.

Ei au cerut o altă părere. Specialistul chemat de ei a făcut un alt test, care sugera că există totuşi o activitate cerebrală. Medicii l-au deconectat de la aparate şi spre supriza medicilor, băiatul şi-a revenit şi a fost externat după numai  cinci săptămâni.

Accidentul s-a petrecut în urmă cu 4 ani. Acum, Thorp care a împlinit 21 de ani spune că „norocul” supravieţuirii lui au fost părinţii săi, care au insistat ca fiul lor să nu fie deconectat de la aparatele ce îl ţineau în viaţă, aşa cum vroiau să facă medicii.

Când s-a produs accidentul, în februarie 2008, băiatul călătorea într-un Rover cu doi dintre prietenii săi. Brusc, în faţa maşinii a apărut un cal care fugea bezmetic şi a intrat în ei. Prietenul lui Thorpe, Matthew Jones, de 18 ani, a murit pe loc.