Un tânăr din Bihor, arestat pentru uciderea studentei la masterat

Un tânăr de 21 de ani din Săcueni, judeţul Bihor, a fost arestat preventiv, fiind acuzat că şi-a ucis fosta iubită, în vârstă de 23 de ani, masterandă la Universitatea Babeş-Bolyai, anchetatorii spunând că tânărul a strangulat-o pe fată, apoi a aruncat cadavrul într-un canal.

09 iul. 2013, 16:11
Un tânăr din Bihor, arestat pentru uciderea studentei la masterat

Tribunalul Bihor a judecat, marţi, cererea de arestare preventivă formulată de procurori pe numele unui tânăr de 21 ani din Săcueni, suspectat de uciderea unei fete de 23 ani care a dispărut sâmbătă de la discoteca din oraş.

„În urma dezbaterilor, magistraţii au admis solicitarea, pentru o perioadă de 10 zile, însă decizia nu este definitivă, putând fi atacată prin recurs, care se va judeca la Curtea de Apel Oradea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bihor, Cristian Monenci.

Suspectul, Sabin Cristian Godja, a fost reţinut de procurori încă de luni, fiind ultima persoană în compania căreia a fost văzută victima, Baczoni Izolda, înainte dispariţiei sale.

Tânărul, care este fostul iubit al victimei, neagă comiterea crimei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Tribunalului Bihor, Cristian Ardelean, în locul unde a fost găsit cadavrul tinerei, dar şi pe corpul fetei, au fost găsite mai multe urme.

„Se fac şi unele teste ADN, pentru că există şi suspiciuni de viol„, a mai spus procurorul Cristian Ardelean.

Într-un comunicat transmis marţi de Parchetul Bihor se arată că tânărul ar fi strangulat-o pe fată, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în intervalul 00.30 – 02.30, în apropierea căii ferate a oraşului Săcueni, după care a aruncat cadavrul într-un canal colector.

Tânăra de 23 de ani, Baczoni Izolda, masterandă la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, a plecat de acasă sâmbătă seară, la discotecă, şi nu s-a mai întors. Părinţii au sesizat imediat Poliţia.

Forţe de ordine şi echipaje de voluntari au căutat-o pe fată începând de duminică, inclusiv cu câini de urmă, cadavrul fiind găsit luni dimineaţă.