Un tânăr bolnav de meningită, în MOARTE CEREBRALĂ după ce medicii AU GREŞIT diagnosticul

Anchetă la Spitalul Colţea din Capitală, după ce un tânăr a intrat în moarte cerebrală. Deşi iniţial medicii de la acest spital i-au pus diagnosticul de sinuzită, după câteva zile s-a dovedit că acesta avea, de fapt, meningită.

15 feb. 2013, 09:39
Un tânăr bolnav de meningită, în MOARTE CEREBRALĂ după ce medicii AU GREŞIT diagnosticul

Un tânăr se află în moarte cerebrală după ce a fost diagnosticat greşit de medicii de la Spitalul Colţea din Capitală. Conducerea unităţii a demarat o anchetă pentru identificarea vionvaţilor, iar între timp tânărul, diagnosticat iniţial cu sinuzită, dar care de fapt suferea de meningită infecţioasă, se luptă pentru viaţa lui pe un pat de la Spitalul „Victor Babeş”.

În urmă cu două săptămâni, tânărul a mers la Spitalul Colţea, unde în urma investigaţiilor i s-a pus diagnosticul de sinuzită. Medicii i-au recomandat un tratament şi l-au trimis acasă, dar starea lui s-a agravat în următoarele zile. Revenit la medic, tânărului i s-a spus că este suspect de meningită şi a fost trimis la Spitalul „Victor Babeş”. Aici, medicii au confirmat diagnosticul de meningită infecţioasă şi l-au internat.

Starea lui s-a degradat, însă, în continuare, iar bărbatul a intrat în moarte cerebrală, fiind menţinut în viaţă doar de aparate.

În urma acestui caz, conducerea Spitalului Colţea a demarat o anchetă pentru stabilirea vinovaţilor. Apropiaţii tânărului au vrut să facă inclusiv o plângere la Colegiul Medicilor, dar acest lucru nu a fost posibil. O astfel de sesizare poate fi făcută doar de rudele de gradul întâi, iar mama tânărului este destul de în vârstă şi locuieşte la 100 de kilometri de Bucureşti, fiindu-i greu să se deplaseze.