Un supermarket din Miercurea Ciuc riscă să fie închis. Marfa nu are etichete în limba română

Inspectorii pentru Protecţia Consumatorului ar putea decide suspendarea temporară a activităţii unui supermarket din Miercurea Ciuc, amendat în repetate rânduri pentru lipsa etichetelor în limba română, dacă se va constata că neregulile nu au fost rezolvate.

30 apr. 2013, 14:47
Un supermarket din Miercurea Ciuc riscă să fie închis. Marfa nu are etichete în limba română

Şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Braşov, Sorin Susanu, a declarat într-o conferinţă de presă, că supermarketul în cauză a fost sancţionat de opt ori, pentru neetichetare în limba română iar dacă până la următorul contrul situaţia nu se va schimba, activitatea va fi suspendată, informează Agerpres.

„A fost sancţionat până în momentul de faţă de 8 ori, pentru aceeaşi problemă, respectiv neetichetare în limba română. Chiar i-am rugat pe colegii mei de aici să formuleze un punct de vedere de ce până în acest moment nu s-a luat măsura suspendării activităţii, dacă s-au făcut opt controale şi s-a constatat aceeaşi problemă. Dar, vă spun dumneavoastră, că o văd ca o rea intenţie şi la următorul control, dacă nu va scoate la iveală remedierea acestor probleme activitatea acestui supermarket va fi suspendată până la corectarea problemelor”, a spus Sorin Susanu.

Acesta a adăugat că supermarketul în cauză, care are două magazine în Miercurea Ciuc, a primit sancţiunile în decurs de peste un an, reprezentanţii operatorului economic neputând să motiveze de ce nu iau măsuri pentru rezolvarea acestor disfuncţii.

„Nu a putut să vină cu nicio argumentare corespunzătoare. Ar fi fost aproape imposibil pentru că de opt ori, oricum putea să rezolve (…) Cred că e rea intenţie sau dezinteres”, a conchis şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Braşov.

Sorin Susanu s-a aflat la Miercurea Ciuc pentru a-l prezenta pe noul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Harghita, Laurenţiu Moldovan.