Un sucevean a murit în urma exploziei centralei termice improvizate pe care o avea în locuinţă

Un bărbat în vârstă de 36 de ani, din localitatea suceveană Ciocăneşti, a murit, miercuri, după explozia centralei termice pe lemn confecţionată artizanal, pe care o avea într-o anexă a locuinţei.

RomaniaTV.net
28 feb. 2013, 12:46
Un sucevean a murit în urma exploziei centralei termice improvizate pe care o avea în locuinţă

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, bărbatul a fost sesizat de mama sa că din încăperea centralei ieşeau aburi, iar după ce acesta a intrat în spaţiul centralei la scurt timp s-a auzit o explozie.

Mama bărbatului, văzând că acesta nu mai iese din încăperea centralei, a anunţat-o pe soţia acestuia şi un vecin care a apelat la 112.

O echipă operativă care s-a deplasat în zonă însoţită de un inginer specialist a stabilit că într-o anexă din spatele locuinţei este amenajat un spaţiu pentru o centrală termică confecţionată artizanal, căptuşită cu cărămidă, iar din cercetări a reieşit că, explozia s-a produs, cel mai probabil, din cauza montării necorespunzătoare a elementelor de siguranţă după supapa de sens.

Astfel, ca urmare a blocării acestei supape s-a acumulat presiune prea mare în cazan şi acesta a explodat, aruncând învelişul de cărămidă care l-a lovit mortal pe bărbat.

Din primele verificări a reieşit că centrala a fost recondiţionată şi montată de victimă.

Poliţiştii fac cercetări în acest caz pentru moarte suspectă şi urmează să stabilescă toate cauzele şi împrejurările în care s-a produs explozia, precizează sursa citată.