Un stelist şi un dinamovist, uniţi de boală. Duckadam a fost mutat în salon cu Cornel Dinu

Helmut Duckadam a fost transferat, marţi, de la Secţia de terapie intensivă a Spitalului Floreasca din Capitală, unde a stat după intervenţia chiurgicală, în acelaşi salon cu Cornel Dinu.

RomaniaTV.net
02 oct. 2012, 15:16
Un stelist şi un dinamovist, uniţi de boală. Duckadam a fost mutat în salon cu Cornel Dinu

Starea lui Helmut Duckadam este bună. Recuperează foarte bine. El a fost transferat în acelaşi salon cu Cornel Dinu, ca «să-i ţină de urât», acestuia din urmă. Sunt doi fotbalişti, îşi ţin de urât unul altuia„, au spus sursele citate.

Medicii au mai spus că Duckadam ar putea merge, joi, la meci, dar acesta nu este tentat de idee, întrucât se simte încă slăbit. Duckadam va rămâne în salon împreună cu Cornel Dinu, au adăugat sursele citate.

Administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, a fost internat la sfârşitul săptămânii trecute în Spitalul Floreasca, pentru investigaţii şi reechilibrare, întrucât de mai mult zile nu îşi mai luase tratamentul. Dinu, şi-a neglijat tratamentul prescris de medici, s-a deshidratat şi a acuzat stare de leşin. El a fost transportat, duminică după-amiază, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală şi internat în Clinica de chirurgie cardiovasculară, după ce a acuzat o stare de rău şi a sunat la ambulanţă.

În 12 august 2011, Dinu (64 de ani) a fost supus la Floreasca unei intervenţii de by-pass coronarian. Operaţia de by-pass coronarian este o intervenţie de revascularizare folosită pentru a îmbunătăţi fluxul sanguin al inimii la pacienţii cu afecţiuni severe ale arterelor coronariene.În 19 iulie 2011, administratorul delegat al FC Dinamo a făcut miocardic acut, fiindu-i montat un stent.

Pe de altă parte, preşedintele de onoare al FC Steaua, Helmuth Duckadam, a fost operat marţi, 25 septembrie, timp de aproape nouă ore, pentru eliminarea cheagurilor de sânge de pe artera braţului drept şi introducere a unei grefe pe porţiunea de arteră subţiată. El a fost diagnosticat cu insuficienţă arterială acută la braţul drept.

A fost o operaţie lungă, dificilă. Am scos toate improvizaţiile care au fost făcute la nivelul membrului superior. Aşteptăm evoluţia pentru această noapte„, declara Brădişteanu.

Întrebat de ce operaţia a durat atât de mult, medicul a explicat: „A fost o zonă extrem de dificilă anatomic, prin faptul că era un anevrism abolut gigant şi nişte stenturi trombozate şi puse în poziţii nepotrivite. Au trebuit scoase, a fost o operaţie dificilă tehnic. Nu se putea face altfel decât din aproape în aproape, pentru că totul era fibrozat, stenozat. Am încercat să rezolvăm radical totul, am rezolvat tot ce trebuia rezolvat”.

Potrivit lui Brădişteanu, recuperarea lui Duckadam ar putea dura săptămâni. „Depinde şi de dânsul, să vedem, aşteptăm evoluţia ulterioară. (…) Sper să se recupereze rapid, pentru că este un sportiv, e foarte musculos, iar cu moralul stă neaşteptat de bine. Bănuiesc că nici nu a fost conştient de gravitate. El a fost cel mai optimist”, a mai spus medicul.

Şerban Brădişteanu a subliniat că Duckadam va urma un tratament anticoagulant şi, de asemenea, va trebui scăzut colesterolul. Medicul a precizat că pacientul este şi „uşor diabetic”. „Un diabet tip II, va trebui să se îngrijească, fără discuţie”, a spus medicul.