UN START RATAT la Bacalaureat 2012: Opt candidaţi au fost eliminaţi în prima zi a Bacalaureatului

Opt candidaţi au fost eliminaţi din examen, luni, în prima zi a Bacalaureatului, după ce au fost prinşi cu telefoane mobile asupra lor sau au apelat la materiale de ajutătoare, informează Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

RomaniaTV.net
11 iun. 2012, 16:04
UN START RATAT la Bacalaureat 2012: Opt candidaţi au fost eliminaţi în prima zi a Bacalaureatului

Candidaţii eliminaţi participau la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română.

Culmea tupeului în prima zi de Bacalaureat. Elev: Nu am emoţii. Copiez tot ce se poate FOTO-VIDEO

Cei prinşi cu telefoane mobile asupra lor erau în centre de examen din Bucureşti şi din judeţele Constanţa şi Neamţ, iar cei care au încercat să copieze, în judeţele Brăila (doi), Gorj şi Tulcea.

Preşedintele comisiei de Bacalaureat a Capitalei, Nicolae Nuţu, a declarat anterior că un candidat din Bucureşti a fost eliminat pentru că avea asupra lui un telefon mobil, însă va putea da din nou examenul la toamnă.

Potrivit metodologiei de Bacalaureat, eventualele fraude sau tentative de fraudă la probele orale vor fi comunicate imediat preşedintelui comisiei. Acesta este obligat să verifice şi să ia măsurile ce se impun, care pot merge până la eliminarea candidatului din examen. De asemenea, este interzisă intrarea candidaţilor în sala de examen cu orice fel de lucrări (manuale, dicţionare, dicţionare, noţite, însemnări etc.) care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.

Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de către preşedintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, mai prevede metodologia de examen.

CITEŞTE ŞI:

77% din absolvenţii promoţiilor 2011-2012, înscrişi la proba de luni a Bacalaureatului

BACALAUREAT 2012: Ce urmăresc profesorii la proba de competenţe orale la limba română

VEZI ce poţi lua cu tine în sala de examen

Proba orală la limba română de la prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2012 are loc luni, marţi şi miercuri. În perioada 13-15 iunie, va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, candidaţii urmând să susţină proba la limbile croată, maghiară, germană, sârbă, slovacă, turcă şi ucraineană.

Evaluarea competenţelor digitale se va desfăşura în perioada 15-18 iunie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, între 25 şi 27 iunie.

Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat încep în 2 iulie cu testarea la limba şi literatura română. Candidaţi vor susţine apoi, în 3 iulie, proba scrisă de limba şi literatura maternă, în 4 iulie proba obligatorie a profilului şi în 6 iulie proba la alegere a profilului şi specializării.

În 8 iulie, vor fi afişate rezultatele, iar în 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor fi depuse contestaţiile.

În perioada 10 -12 iulie, va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar în 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.