Un spital din China caută „SÂNGE DE VIRGINE”. Află DE CE

Un departament de cercetare din cadrul unui spital din China a declanşat o controversată campanie, lansând un apel adresat în exclusivitate femeilor virgine care sunt chemate să doneze câte o mostră de sânge.

RomaniaTV.net
16 sept. 2013, 14:28
Un spital din China caută „SÂNGE DE VIRGINE”. Află DE CE

Spitalul oncologic din cadrul Universităţii Beijing a explicat că are nevoie de eşantioane de sânge prelevate de la 100 de femei virgine cu vârsta între 18 şi 24 de ani pentru un studiu pe care-l desfăşoară asupra virusului papiloma uman (HPV), informează cotidianul China Daily.

HPV este un virus care se transmite prin contact sexual şi care poate declanşa cancere de col uterin şi, într-o mai mică măsură, cancere de gât.

Reprezentanţii spitalului susţin că, în căutarea sângelui de la persoane virgine, mai puţin susceptibile să fie infectate cu HPV, „sunt respectate toate practicile internaţionale”.

Citeşte şi La shopping în urmă cu 200 de ani. Pe lista de cumpărături: Sânge, lipitori, arsenic sau pistoale

„Riscul de infecţie cu HPV este foarte redus în cazul femeilor care nu au întreţinut niciodată relaţii sexuale”, a explicat Guan Jiuping, purtătoare de cuvânt a spitalului.

Căutarea virginelor care să doneze sânge a produs însă numeroase reacţii negative din partea unor utilizatori ai internetului, care consideră că astfel de iniţiative sunt insultătoare pentru femei.