Un şofer a supravieţuit în mod miraculos, după ce a căzut cu TIR-ul în prăpastie VIDEO

A căzut 50 de metri în gol, cu un TIR încărcat cu cherestea şi a scăpat cu viaţă. Un şofer a plonjat, vineri-noapte, într-o prăpastie din Pasul Tihuţa. A scăpat ca prin minune, după ce toată încărcătura s-a împrăştiat. Pompierii şi asistenţii medicali l-au scos cu greu din prăpastie.

09 mart. 2013, 06:36
Un şofer a supravieţuit în mod miraculos, după ce a căzut cu TIR-ul în prăpastie VIDEO

Accidentul a avut loc pe DN 17, în Pasul Tihuţa. În timp ce cobora muntele, spre Bistriţa, într-o curbă deosebit de periculoasă, şoferul a pierdut controlul volanului şi a căzut în prăpastie.

„TIR-ul a căzut aproximativ 50 metri. Şoferul era ieşit din autotren. A fost o misiune dificilă din cauza zăpezii şi a pantei abrupte”, a declarat Rareş Greb de la ISU Bistriţa-Năsăud.

Şoferul, în vârstă de 43 de ani, se află în afara oricărui pericol. „Nu ştiu cum am ajuns în prăpastie. Am frâne, dar cum am ajuns acolo nu îmi dau seama”, a spus şoferul.

Poliţiştii au început o anchetă pentru a stabili cu exactitate cum s-a intâmplat accidentul. „O să intocmim un dosar penal. Poate fi o probabilitate medicală, poate a adormit la volan. O să verificăm toate datele. Poate fi şi o defecţiune tehnică, nu este exclus”, a precizat Bogdan Constantin de la Poliţia Rutieră Bistriţa-Năsăud.

Pentru scoaterea TIR-ului din prăpastie a fost nevoie de o macara de mare tonaj.