Un recidivist, reţinut în cazul femeii descoperite fără cap, mâini şi picioare în râul Argeş

Un bărbat extrem de periculos, eliberat în aprilie din închisoare unde fusese închis pentru viol, a fost reţinut  miercuri noaptea. El este bănuit că ar fi omorât-o şi apoi tranşat-o pe tânăra din Dâmboviţa. Zile la rând sute de poliţişti, jandarmi şi pompieri au căutat fragmentele umane ale femeii şi orice indiciu care să-i ducă spre criminal.

30 mai 2013, 05:35
Un recidivist, reţinut în cazul femeii descoperite fără cap, mâini şi picioare în râul Argeş

Un bărbat de 38 de ani, Florin Mânzăraru, din Topoloveni, judeţul Argeş, este principalul suspect al uneia dintre cele mai oribile crime comise în ultimii ani. La sfârşitul săptămânii trecute a luat o femeie, cu maşina, la ocazie, a omorât-o, a tranşat-o, apoi i-a aruncat corpul pe bucăţi în râul Argeş.

„A ucis-o pe raza judeţului Argeş. Din datele pe care le avem rezultă, cel mai probabil, că a ucis-o acasă după care a segmentat cadavrul şi l-a transportat în zona râului Argeş. O parte din cadavru a fost aruncat pe podul Căteasca”, a declarat Marius Iacob, procuror.

Mai multe percheziţii au loc în prezenţa suspectului într-o casă din Leordeni în care au locuit părinţii acestuia, precum şi în apartamentul său din Topoloveni, anchetatorii încercând să stabilească unde a fost comisă crima. De asemenea, anchetatorii caută şi arma albă cu care a fost secţionat cadavrul femeii.

Bărbatul nu este căsătorit şi locuieşte singur. Tatăl acestuia a decedat, mama acestuia lucrează în Anglia, iar fratele este la muncă în Italia.

După percheziţii, bărbatul va fi dus la Bucureşti, în condiţiile în care acest caz a fost preluat de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, urmând să fie dus la instanţă cu propunerea de arestare preventivă.

Potrivit România TV, bărbatul nu a colaborat cu anchetatorii, însă există imagini de pe camerele de supraveghere în care se vede cum femeia urcă în maşina bărbatului. Mai mult, în autoturism s-au găsit urme de sânge.

„Identificarea lui s-a făcut atât prin declaraţii de martori, cât şi de pe imagini de pe camere video. A existat cineva care a văzut-o urcându-se la el în maşină. Sunt mai mulţi martori care au făcut mai multe precizări”, a declarat Vasile Viorel, director Direcţia de Investigaţii Criminale IGPR.

Mai mult, medicii legişti au descoperit pe corpul suspectului mai multe leziuni care ar fi putut rezulta în urma încercărilor victimei de a se apăra.

Potrivit doctorului Dan Manu, şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş, leziunile de pe corpul lui Florin Mânzăraru, în vârstă de 38 de ani, au fost provocate cel mai probabil cu unghiile.

În urmă cu o lună abia a ieşit din Penitenciarul Colibaşi, unde a fost închis pentru că a violat o femeie. Şi pe aceea a mutilat-o, cu un cuter. Mai mult, de-a lungul anilor a mai fost închis şi în Grecia.

Trupul femeii a fost găsit în weekend în localitatea Ioneşti din Dâmboviţa. După câteva zile, anchetatorii au găsit unul dintre picioare, iar ieri a fost descoperită şi o mână a victimei.

Cazul este considerat unul extrem de grav, aşa că a fost preluat de Parchetul General.