Un producător de hârtie igienică a fost dat în judecată, după ce printat CITATE din Biblie pe suluri

Metsa Tissue este o cunoscută companie producătoare de hârtie igienică din Finlanda, care îşi atrage clienţii prin printarea de mesaje sau citate pe sulurile pe care le comercializează. Cu toate acestea, potrivit liderilor bisericeşti din ţările nordice, ei au mers prea departe în momentul în care au folosit citate din Biblie.

04 mart. 2013, 21:53

Pasajele printate de companie includ predici din Evanghelia după Matei şi din Epistola întâia către Corintinei. Produsele au fost vândute în Norvegia, Danemarca şi Suedia. Producătorii au fost nevoiţi să renunţe la această linie, după ce au primit mai multe plângeri din partea Bisericii Protestante din Norvegia.

Se pare că firma a selectat citatele după ce a organizat o campanie pe Facebook, prin care le-a cerut fanilor idei pentru astfel de mesaje. Cu toate că au vrut să promoveze idei despre iubire şi dragoste, o parte dintre mesaje au fost percepute greşit. Printre ele se află şi un citat spus de Isus, „Căci unde este comoara voastră, acolo va fi inima voastră„, lucru care a deranjat mai mulţi preoţi.

Citeşte şi Ce foloseau oamenii înainte de inventarea hârtiei igienice: muşchiul şi zăpada printre înlocuitori

Oamenii vor să citească lucruri mărunte, mesaje vesele, în timp ce stau pe toaletă. Feedback-ul a fost pozitiv, iar intenţia noastre a fost aceea de a oferi dragoste şi iubire, nu mesaje cu tentă religioasă”, a spus Christina von Trampe, purtătorul de cuvânt al companiei producătoare de hârtie igienică marca Lambi, potrivit Daily Mail.

Citeşte şi Culmea aroganţei: Un fotbalist s-a fotografiat în timp ce folosea bani în loc de hârtie igienică

Aceste mesaje sunt de prost gust şi arată lipsă de respect. Versetele din Biblie nu aparţin sulurilor de hârtie igienică„, a declarat Laila Riksaasen Dahl, un preot protestant din Norvegia.

Compania a declarat că va contiuna să scrie diferite mesaje, poezii sau citate filozofice pe sulurile de hârtie, însă va fi mai atentă la impactul pe care îl au asupra societăţii.

Citeşte şi Spania renunţă la consumul excesiv de hârtie igienică. Vezi cât e legal să foloseşti