Un Prinţ în căruţă. Vărul Reginei Elisabeta, în vacanţă la Sibiel VIDEO

Vizită regală la Sibiu. Prinţul Edward, duce de Kent şi văr cu regina Elisabeta, a vizitat satul Sibiel. Ducele a fost primit de localnici ţuică de casă, s-a plimbat cu căruţa şi a vizitat biserica din sat.

RomaniaTV.net
14 mai 2012, 16:16
Un Prinţ în căruţă. Vărul Reginei Elisabeta, în vacanţă la Sibiel VIDEO

Prinţul Edward, duce de Kent, calcă pe urmele nepotului său, Prinţul Charles, şi vizitează Transilvania. Spre deosebire de Charles, Prinţul Edward a ales să viziteze un sat pur românesc, nu unul cu specific săsesc.

Prinţul Edward, duce de Kent, a fost întâmpinat de localnicii din Sibiel, la intrarea în sat, în jurul orelor amiezii. El a fost apoi dus cu o căruţă trasă de cai până la biserica din localitate, unde a fost aşteptat cu pâine şi sare, aşa cum spune tradiţia, dar bineînţeles că nu a lipsit nici ţuica de casă, cu multe mărgele. Apoi, Prinţul Edward a vizitat biserica veche de sute de ani din localitate, dar şi vestitul Muzeu de Icoane pe Sticlă.

După aceea, însoţit de câţiva ghizi din localitate, îmbrăcaţi în costume populare, a poposit şi la o potcovărie, de unde a primit în dar o potcoavă. Prinţul a servit masa la o pensiune din zonă, unde a mâncat telemea de oaie din Mărginimea Sibiului şi sărmăluţe ardeleneşti.