Un PREOT face DECLARAŢII HALUCINANTE: Maidanezii ar trebui să ajungă HRANĂ pentru urşi VIDEO

Sandi Mehedinţu, fost paroh la Biserica Colţea, a făcut marţi seara o declaraţie şocantă la România TV. Acesta a precizat că cea mai bună soluţie pentru a scăpa de maidanezi este să-i dăm la urşi. Preotul spune că aşa nu se mai cheltuie bani pentru eutanasiere şi cine e mai tare supravieţuieşte.

10 sept. 2013, 19:26
Un PREOT face DECLARAŢII HALUCINANTE: Maidanezii ar trebui să ajungă HRANĂ pentru urşi VIDEO

„Pe toate străzile sunt tot felul de câini. Sunt şi câini bolnavi, sunt şi câini bătrâni care nu mai au mult de trăit. De ce să cheltuiască nişte bani cu eutanasierea lor câtă vreme urşii coboară din munte să se hrănească în cartierele oamenilor. Astăzi mi-a venit ideea asta. În natură este o luptă continuă şi rezistă cel care are forţă. M-am bucurat că astăzi majoritatea a votat pro, că nu au fost împotrivă ca să scăpăm de aceşti câini. Atât s-au înmulţit, cum să-i împuţinăm? Îi lăsăm în pădure acolo… „, a spus preotul suţinând că acelaşi lucru se întâmplă şi în junglă.

„Animalele sunt ca-n junglă. Este bătălie pe ele, care este mai tare rezistă, rămâne. Ştiu că nu sunt bine văzut de persoanele care se declară iubitoare de animale, dar mai mult se declară decât să practice aşa ceva. Ţipau pentru câini să nu fie eutanasiaţi”, a mai spus Mehedinţu.

Soarta maidanezilor a fost decisă marţi de Parlament, cu o majoritate covârşitoare. Câinele prins în plasa hingherului şi neadoptat în 14 zile lucrătoare poate fi ucis.

Citeşte şi: Primăria Voluntari a găsit alte soluţii pentru a scăpa de maidanezi. Vezi ce decizie s-a luat

Iubitorii de animale nu au fost lăsaţi să participe la dezbaterile pe marginea acestei legi şi au rămas în Parcul Izvor din Capitală, acolo unde au protestat cu sutele. În jurul orei 15.00, iubitorii de animale s-au mutat în Piaţa Universităţii din centrul Capitalei.

„Ucideţi boala, nu simptomele”, „Vă educaţi copiii să omoare câinii?”, „Sterilizare la sate, nu eutanasiere în oraşe, nu vă lăsaţi manipulaţi, aflaţi adevărul – crima este industrie”, au fost doar câteva dintre lozincile afişate în Parcul Izvor.

Şi în Braşov, câţiva iubitori de animale s-au adunat în faţa primăriei cu palmele vopsite în roşu simbolizând sângele câinilor ce urmează să moară.

Parlamentul s-a grăbit după moartea băieţelului de patru ani sfâşâiat de câinii maidanezi să adopte o lege care permite primarilor să decidă dacă recurg sau nu la metoda eutanasierii câinilor.

Legea votată marţi prevede prelungirea de la 7 la 14 zile lucrătoare a termenului în care un câine din adăpost poate fi revendicat sau adoptat, gratuit. După cele 14 zile, autoritatea locală poate decide eutanasierea câinilor sau prelungirea şederii lor în adăpost, cu condiţia să aibă resurse financiare pentru întreţinerea padocurilor.

Potrivit proiectului de lege adoptat de Camera deputaţilor, Consiliile locale, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti, au obligaţia de a înfiinţa, în funcţie de necesităţi, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a actului normativ, servicii specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân înfiinţate la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale vor gestiona baza de date organizată la nivelul acestora.

VEZI ŞI ALTE PREVEDERI ALE LEGII