Un poliţist a cerut bani şi favoruri sexuale pentru a scăpa doi hoţi de pedeapsă

Comisarul Florian Rob, de la IPJ Bihor, a fost reţinut de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, după ce ar fi cerut de la doi inculpaţi 1.000 de euro, spunându-le că va interveni la magistraţii care judecau recursurile lor să le dea pedepse mai blânde faţă de cele primite la instanţa de fond.

RomaniaTV.net
09 ian. 2013, 13:05
Un poliţist a cerut bani şi favoruri sexuale pentru a scăpa doi hoţi de pedeapsă

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, miercuri, într-un comunicat de presă, că procurorii Serviciul teritorial Oradea fac acte de urmărire penală în cazul lui Florian Rob, comisar de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, pentru trafic de influenţă.

Potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurori, în iarna anului 2011 (sfârşitul anului 2011 – începutul lui 2012), Florian Rob a pretins de la două persoane denunţătoare suma de 1.000 euro şi alte foloase nepatrimoniale pentru o altă persoană.

„În schimb, acesta a lăsat să se înţeleagă că îşi va exercita influenţa asupra judecătorilor ce compuneau completul învestit cu judecarea recursului într-o cauză penală în care cele două persoane erau inculpate, astfel încât să pronunţe o hotărâre cu pedepse mai blânde faţă de cele ce fuseseră aplicate de instanţa de fond”, au notat procurorii în documentul citat.

Procurorii i-au adus la cunoştinţă acuzaţiile lui Florian Rob şi au dispus, miercuri, reţinerea acestuia pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat la Curtea de Apel Oradea cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie.

Surse judicare declarau anterior, pentru Mediafax, că Florian Rob, şeful Secţiei 9 Poliţie Rurală Ciumeghiu, este suspectat că a pretins de la doi hoţi 1.000 de euro, susţinând că face acest lucru în numele unor judecători ai Curţii de Apel Oradea care urmau să le soluţioneze favorabil procesul.

Potrivit surselor citate, poliţistul ar fi cerut 1.000 de euro pretizând că această sumă ar fi urmat să fie împărţită la doi dintre cei trei judecători ai completului care judeca procesul.