Un peştişor pe nume Obama: O nouă specie, denumită după preşedintele american FOTO

O nouă specie de peşte a primit numele preşedintelui american Barack Obama de la cercetătorii care au descoperit-o.

RomaniaTV.net
30 nov. 2012, 18:45
Un peştişor pe nume Obama: O nouă specie, denumită după preşedintele american FOTO

Peştele de apă dulce Etheostoma Obama este colorat cu albastru şi portocaliu, trăieşte în râurile din SUA şi face parte din familia bibanului. Aceasta este, însă, doar una din cele cinci specii de Etheostoma descoperite în ultimele cinci luni.

Celelalte patru specii au fost denumite după alţi trei preşedinţi ai SUA şi un vice-preşedinte: astfel, există acum peştii Etheostoma Gore, Etheostoma Clinton, Etheostoma JimmyCarter şi Etheostoma TeddyRoosevelt.

Micuţii peştişori, care au sub 50mm lungime, au fost găsiţi de cercetătorii de la Geosyntec Consultants şi de la Universitatea Saint Louis în apele din  Arkansas, Kansas, Kentucky, Missouri, Oklahoma şi Tennessee.

„L-am ales pe Preşedintele Obama pentru că este un lider în domeniul mediului, mai ales în domeniile energiei curate şi al protecţiei mediului, pentru că este unul dintre primii noştri lideri care abordează protecţia mediului şi conservarea lui dintr-o perspectivă globală”, a declarat cercetătorul Steve Layman de la Geosyntec Consultants.

Şi ceilalţi lideri au fost aleşi tot pentru contribuţiile aduse protecţiei mediului. Teddy Roosevelet a salvat zone imense de sălbăticie prin crearea parcurilor naţionale, Jimmy Carter a fost ales pentru munca sa umanitară, Bill Clinton pentru conservarea sălbăticiilor şi Al Gore pentru proiectele sale de mediu, printre care şi documentarul An Inconvenient Truth.

Etheostoma Obama

Etheostoma Gore

Etheostoma JimmyCarter

Etheostoma TeddyRoosevelt

Etheostoma Clinton