Un pacient NEOBIŞNUIT. A asistat pe viu cum medicii îi taie glezna cu fierăstrăul

Britanicul Alex Lenkei a suferit până acum şase intervenţii chirurgicale şi de fiecare dată a refuzat să fie anesteziat, el spunându-le medicilor că se auto-hipnotizează pentru a putea suporta durerea. Până acum el nu le-a creat chirurgilor nicio problemă pe masa de operaţie.

RomaniaTV.net
29 aug. 2013, 06:59

Un pacient curajos a asistat pe viu la propria operaţie, fără să folosească vreun sedativ sau un anestezic, doar hipnoza ajutându-l să suporte durerea. Hipnoterapeut de profesie a suferit o intervenţie chirurgicală extrem de dureroasă, medicii fiind nevoiţi să îi taie cu un fierăstrău osul gleznei şi totuşi el a suportat acest lucru fără ca pe chip să i se zărească vreo urmă de suferinţă.

De remarcat că aceasta a fost cea de-a şasea operaţie la care a fost supus Alex Lenkei, iar el a preferat să intre în transă hipnotică, în loc să utilizeze medicamentele tradiţionale pentru anestezie. Curajul său i-a speriat şi pe medici, ultimul ortoped care l-a operat, Dominic Neilsen, de la Spitalul Epsom din Surrey, declarând pentru Daily Mirror că i-a fost greu la începutul intervenţiei. „A fost cumplit să fac prima incizie la un pacient conştient„, a spus el.

Alex Lenkei are 66 de ani şi foloseşte auto-hipnoza încă de la vârsta de 17, tocmai datorită acestui „istoric” medicii fiind de acord să îl opereze fără anestezie. Cele şase operaţii anterioare suferite de de el au fost în diverse zone ale corpului, spre exemplu una fiind la mână, una de hernie sau alta de eliberare a unui nerv prins în apropierea cotului.

La rândul său, Lenkei a povestit de ce se lasă ghidat doar de hipnoză: „Nu sunt împotriva anesteziei, doar că prin hipnoză mă vindec mult mai repede, corpul meu nefiind nevoit să se lupte să elimine substanţele chimice„. Totodată, el a promis că dacă va avea nevoie de o nouă intervenţie chirurgicală va lăsa un cercetător să studieze funcţiile corpului său în timpul hipnozei.