Un nou terminal la aeroportul Henri Coandă se deschide pentru zboruri interne şi în Schengen

Un nou terminal de plecări la aeroportului Henri Coanda este aproape gata. Investiţia, de aproape 52 de milioane de euro, presupune, printre altele, încă opt noi porţi de îmbarcare pentru zboruri interne şi spaţiul Schengen, pe lângă cele 4 existente.

RomaniaTV.net
16 oct. 2012, 21:05
Un nou terminal la aeroportul Henri Coandă se deschide pentru zboruri interne şi în Schengen

Capacitatea actuală a aeroportului H. Coanda este de aprox 7,5 milioane de călători. După inaugurarea acestui terminal , capacitatea va creşte la 11,5 milioane de călători.

Vorbim de o clădire care este gata in proporţie de 99%, poate fi pusă în funcţiune foarte rapid şi de o zona unde se realizează lucrări la finisaje pentru parcarea şi zona de acces.

Terminalul a costat 52 milioane euro. Întreaga structură cu două etaje şi subsol are 19.600 mp, cu tot cu birouri. Astfel, cei care pleacă din Bucureşti vor avea la dispoziţie în plus 8 porţi de îmbarcare pentru curse Schengen şi interne, pe lângă cele 4 existente. Investiţia presupune şi 52 noi ghişee de check-in, dar şi 16 ghişee de ticketing.

O parte importantă din investiţie s-a dus pe sistemele de securitate şi de control al bagajelor. Instalatia de verificare a bagajelor este una dintre cele mai moderne din lume, toate gentile sint scanate cu raze x, iar pachetele suspecte trec printr-un aparat asemanator cu un computer tomograf.

Aeroportul Henri Coanda va mai suferi modificari în scurt timp. La finalul anului, actalul terminal sosiri si plecari interne se va transforma într- un al treilea nivel pentru doar pentru sosiri interne si internationale.