Un nou scandal în fotbal. Transferul lui Mutu este anchetat de Fiscul din Italia

Presa italiană a publicat, marţi, o listă de peste 50 de jucători, ale căror transferuri sunt anchetate de autorităţile financiare şi de parchetul din Napoli pentru fraudă fiscală, pe care apare şi numele atacantului Adrian Mutu, fără a fi precizată o anumită tranzacţie.

RomaniaTV.net
25 iun. 2013, 13:25
Un nou scandal în fotbal. Transferul lui Mutu este anchetat de Fiscul din Italia

Pe lista respectivă, publicată de mediagol.it, figurează numele unor vedete cum ar fi Ezequiel Lavezzi, Adrian Mutu, Jesus Datolo, Alessio Tacchinardi, Antonio Nocerino, Erjon Bogdani, Massimo Oddo sau Fabio Liverani.

Mutu, acum în Franţa la AC Ajaccio, a evoluat în Italia la echipele Inter, Verona, Parma, Juventus, Fiorentina şi Cesena.

Autorităţile financiare au efectuat, marţi, percheziţii la sediile a 41 de cluburi profesioniste de fotbal din Italia, printre care se numără Juventus Torino, Napoli şi AC Milan, grupări ce sunt bănuite de fraudă fiscală.

Totodată, 12 agenţi de jucători sunt vizaţi de ancheta dirijată de Parchetul din Napoli, prin care Alejandro Mazzoni, impresarul vedetei argentiniene Ezequiel Lavezzi (Paris Saint-Germain), dar şi Alessandro Moggi, fiul lui Luciano Moggi, fost conducător al clubului Juventus, condamnat în scandalul mituirii arbitrilor, Calciopoli, în 2006.

Membrii Gărzii financiare au confiscat documente, inclusiv contracte ale unor jucători. Potrivit agenţiei ANSA, Parchetul din Napoli a început ancheta în urmă cu un an. Cluburile şi impresarii sunt cercetaţi pentru asociere în grupuri infracţionale, evaziune fiscală, fals şi spălare de bani.

Cinci din primele şapte cluburi din Serie A sunt vizate de ancheta aflată în desfăşurare: Juventus, campioana Italiei, AC Milan (locul 3), Napoli (locul 2), Fiorentina (locul 4) şi Lazio (locul 7), la această ultimă echipă evoluând fundaşul Ştefan Radu.