Un nou job studențesc: protestatar de serviciu VIDEO

"Student sărac, scandez orice. Rog seriozitate." Nu e un anunţ de mică publicitate, e concluzia trasă de un organizator de mitinguri cazat în complexul Regie, iar studenții bucureșteni fac bani frumoși în această perioadă.

RomaniaTV.net
20 ian. 2012, 14:51
Un nou job studențesc: protestatar de serviciu VIDEO

Potrivit studentului, filmat cu camera ascunsă de Romania TV, Ecaterina Andronescu, rectorul Universității Politehnice, plătește studenții cu 50 de lei să se ducă la proteste. Șefii de cămine sunt delegați să se ocupe de organizarea studenților, iar banii se primesc la două luni pentru a nu exista suspiciuni.

Rectorul Politehnicii, Ecaterina Andronescu, neagă aceste acuzaţii cu vehemenţă.

În situaţia măcar de a avea o bănuială cineva asupra mea, de două săptămâni nu mă duc în Complex. Cum îşi permite cineva să spună lucrul ăsta. Dacă un student a constat asta să vină să-mi spună şi cel care a făcut asemenea lucruri pleacă din şcoală. Pot să mă duc eu să fac o anchetă acum, sunt 15-16 mii de studenţi. Ce să fac, s-o iau din cameră în cameră? Este mizeria celor care nu găsesc alte soluţii şi aruncă noroi pe oamenii care îşi văd de treabă de o viaţă întreagă„, a declarat Andronescu.

Senatorul PSD, Olguţa Vasilescu spune că studenţii din Piaţa Universităţii se află acolo din voinţă proprie, nu pentru bani.

Ştirea asta este o mizerie, nu e nicio informaţie, nu aveţi niciun fel de dovadă. Încercaţi să spuneţi că o parte din manifestanţi sunt plătiţi. Nu sunt plătiţi, ies oamenii că vor, că s-au săturat„, a spus Olguţa Vasilescu.

Această practică pare un lucru obișnuit în Regie, în perioada alegerilor, un vot este cotat cu până la 200 de lei.

Vezi cum se negociază o zi de protest în Regie, în imaginile ataşate.