Un nou cutremur în Făgăraş. INFP spune că este al patrulea în ultimele 24 de ore

Patru cutremure s-au înregistrat în ultimele 24 de ore în Făgăraş. Ultimul a avut loc miercuri noapte, puţin după miezul nopţii şi a avut o magnitudine de 3.0.

28 feb. 2013, 06:26
Un nou cutremur în Făgăraş. INFP spune că este al patrulea în ultimele 24 de ore

Institutul Naţional pentru Fizica Pământului a înregistrat miercuri noaptea un cutremur de 3.0 pe Scara Richter. Cutremurul a avut loc la o adâncime de 7 kilometri în Făgăraş, Câmplulung. 

„Astfel de secvenţe apar destul de des în zona Carpaţilor. Este vorba de un cutremur de suprafaţă. Acesta este un cutremur mai mare şi este o replică a cutremurului de 4 de ieri”, a declarat la România TV Mircea Radulian, directorul INFP.

Acesta este al patrulea cutremur înregistrat în ultimele 24 de ore. Miercuri la ora 12.30, în zona Făgăraş-Câmpulung, s-a înregistrat un cutremur de magnitudine 4 pe scara Richter. Cutremurula avut loc la o adâncime de 14km, în apropierea oraşelor Cisnădie (35km), Râmnicu Vâlcea (37km), Curtea De Argeş (44km), Victoria (44km), Sibiu (44km).

Miercuri au mai avut loc alte două cutremure tot în zona Făgăraş-Câmpulung: unul de 2,5 şi unul de 2,7 pe scara Richter.